Cele mai proaste idei de cadouri pentru gravide sunt cele care atrag atenția asupra îngrășării lor, a simptomelor de sarcină sau a lucrurilor pe care nu le poate face în această perioadă. Nu te duce niciodată la o gravidă cu lenjerie intimă cu câteva numere mai mici, cu alcool, cărti despre sex sau alte simptome jenante de sarcină, pompe de muls sânii și alte produse care o vor întrista, în loc să o bucure pe viitoarea mămica. Lenjerie intimă cu 2 numere mai mici
Și-așa graviduțele nu se simt foarte sexy în perioada sarcinii, însă daca îi duci și un set de lenjerie intimă cu 2 numere mai mici, riști să o faci să intre în depresie, în loc să bucure. Nu vei avea efectul scontat nici daca îi spui ca l-ai luat pentru când va slăbi după naștere.

Sticla de alcool fin
Chiar daca este o bautură deosebită, extrem de scumpa și rar întâlnită, nu o ajuți și nici nu o binedispui pe gravidă. În sarcină este interzis alcoolul și nu vei face decât să îi crești nivelul de furstrare că nu poate degusta din băutura ei preferată.

Invitație la un restaurant de sushi
Este o idee drăguță, iar o masă la un asemenea restaurant este un festin adus sănătății. Însă nu și pentru gravide. Acestea au porția de pește bine calculată săptamânal și au interzis la unele tipuri, printre care și la peștele exotic din care e făcut sushi-ul. Acesta conține mult mercur, care ar putea pune în pericol sarcina.

Pompa de muls
Pompa de muls sânii este o necesitate, dar nicidecum cea mai mare dorință a gravidelor. Știu deja că le așteaptă vremuri grele când vine alăptarea, nu trebuie să accentuezi acest lucru din timpul sarcinii aducandu-i un obiect de acest gen.

 

Dulciuri
Jumătate dintre gravide iau proporții mai mari decât trebuie în timpul sarcinii, iar cealaltă jumătate se chinuie din greu să se mențină în formă. Dacă îi fluturi prin față un tort delicios sau un platou din cele mai selecte și gustoase prăjituri, nu ii faci un bine nici dacă le mănâncă, nici dacă nu. Dacă savurează din ele, se va simți vinovată pentru că a încălcat regulile, iar dacă va fi puternică și le va ignora, se va simți frustrată că nu le poate gusta.

Cărți despre sex în timpul sarcinii sau despre alte probleme
Chiar daca are de-a face cu hemoroizi, constipație, vergeturi sau alte simptome de sarcină, nu încerca să îi aduci și tu aminte cu o carte, despre acestea. Chiar dacă este dată cu bune intenții, în ideea de a o ajuta sa le depașească mai ușor, nu este o idee strălucită pentru cadou.
Nici cărțile despre sex în timpul sarcinii nu sunt o idee strălucită, pentru că nu știi care este statutul vieții sexuale al gravidei poate avea chiar restricții în ceea ce privește viața sexuală.

Set de creme pentru riduri, vergeturi
Gravidele nu vor vedea utilitatea și intenția din spatele cadoului tău. Ele vor interpreta fie că se văd prea tare ridurile, că vergeturile sunt dizgrațioase sau că alte probleme ale pielii ies în evidență, iar acele creme sunt date “cu apropo”.

SFAT: Cadourile trebuie sa fie vesele și să binedispună gravida, nu să o deprime sau îngrijoreze. Dăruiește unei gravide, cadouri ca oricărei alte femei, cu excepția celor care îi sunt interzise: alcool, produse e pot provoca alergii și altele. Uimește-o cu un buchet de flori, bijuterii, o geantă nouă, un parfum sau orice altceva ce știi că o să-i placă.

sursa: copilul.ro

Distribuie articolul: