Cea de-a 84-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film ne-a oferit, ca de obicei, momente emoţionante, amuzante, şocante, de neuitat…Daily Mail a enumerat citeva dintre ele.

Sărutul cel mai „pasional”
Billy Crystal, care a fost gazda serii, a deschis seara cu obișnuitul montaj comic în care el apare în scene din filmele nominalizate. În remake-ul unei scene din filmul The Descendants, Crystal a ajuns să se sărute cu George Clooney, iar apoi a simțit nevoia să-i spună lui Stacy Keibler, iubita lui Clooney, că e o norocoasă, fiindcă George sărută bine!

Senzația serii
Angelina Jolie a impresionat publicul pentru despicătura generoasă a rochiei – şi pentru poziţia exersată în care a pozat, cu piciorul său subţire şi lung la vedere. Iar la scurt timp după apariţia divei la premiile Oscar, pe Twitter a apărut deja un cont numit @angiesrightleg (piciorul drept al lui Angie). În replică, Jim Rash, unul dintre cei 3 scenarişti care au câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat (The Descendants) a amuzat întreaga sală cu poziţia sa sexy, în stil Jolie.

Funduri de Oscar
Jennifer Lopez şi Cameron Diaz, cele care au prezentat una din nominalizări, au fost de-a dreptul cuceritoare – deoarece s-au întors „pe dos” față de spectatori şi telespectatori.

Viola și perucile
Actriţa din pelicula The Help, care a fost nominalizată şi ea la categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal, a purtat mai puţine peruci (la îndemnul soţului ei). Viola Davis a reuşit astfel să fie o apariţie cuceritoare şi fresh .

Premiu așteptat de mult
Căpitanul Von Trapp, actorul din Sunetul muzicii, a câştigat în sfârşit, binemeritatul Oscar – pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, cel din Beginners. Astfel, Christopher Plummer (Căpitanul Von Trapp) a creat unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii declarând statuetei: „Eşti doar cu doi ani mai în vârstă decât mine, draga mea. Unde ai fost toată viaţa mea?”, a spus actorul care, la 82 de ani, a devenit cel mai în vârstă câştigător al unei disctincţii Oscar.

Epatajul serii
Momentul lui Sacha Baron Cohen de pe covorul roşu de aseară a fost cam penibil, deoarece a apărut îmbrăcat precum cel mai recent personaj al său, Dictatorul. De asemenea, Sacha a luat cu el, o urnă în care pretindea că se afla cenuşa bunului său prieten, Kim Jong Il – cenuşă pe care a risipit-o chiar pe covorul roşu, ba chiar şi pe haina lui Ryan Seacrest, aflat acolo pentru a intervieva starurile.

Distribuie articolul: