Deși suntem încă în plină iarnă, cei mai cotați designeri vestimentari din lume, deja și-au scos la iveală marile colecții de toamnă 2015. Frumoasele modele au defilat în cele mai minunate creații din colecțiile Gucci, Versace, Christian Dior, Calvin Klein și Ralph Lauren, pe podiumurile din Tokyo, Milano și Miami. Vezi mai jos cum îți sugerează modelierii să te îmbraci anul acesta.

Ralph Lauren  Colecția de toamnă a lui Ralph Lauren s-a născut în ziua în care acesta a pășit în studioul de design, în propria sa pereche de pantaloni din piele de căprioară. Aceștia aveau o nuanță caldă, erau din piele și arătau foarte rafinați. Pe lângă pantaloni, disignerul purta un sacou în două rânduri de cașmir, de asemenea din cămilă, potrivind ținuta cu o eșarfă cu franjuri aruncată ușor peste umeri. Blazerul era un pic rustic, dar și un pic citadin. Astfel, a fost tentat să-și rezume întreaga colecție la acest stil, deși a doua zi, în cele din urmă înclinațiile urbane ale lui Lauren au câștigat și a creat o colecție minunată mai mult „orășenească”.

Ralph Lauren 

Influențele occidentale s-au extins doar în ceea ce ține de franjuri, care, de asemenea au apărut ca un detaliu pe puloverele confortabile și la tivul rochiilor din tricot. Alte înfrumusețări la creațiile lui Ralph s-au dovedit a fi – mărgelele, acestea au fost cusute într-un motiv Art Deco pe un firicel de ață, care au dat prezentării mult farmec.

 Ralph Lauren

Designerul a gândit totul elegant și aerodinamic. Cașmirul, pielea, hainele cu guler, pantalonii largi, cât și cei clasici, au fost… exact la locul lor. Nuanțele elegante și reținute de „fildeș” și de „cămilă” au dat serii o atmosferă liniștită și plăcută pentru toți cei prezenți la eveniment.

Calvin Klein  Pe masa de cafea din showroom-ul Calvin Klein Collection în acest sezon s-a observat o carte „de inspirație” – Semina: o revistă puțin cunoscută, publicată de Wallace Berman,un „contraculturist artistic” din California, cunoscut și ca părintele artei „din asamblare”, între anii 1955 și 1964. Probabil, Klein a promovat pe scenă un spectacol din piese vestimentare cu părți din piele-mozaic și jachete încrețite, specifice motocicliștilor, „furate” din cartea sus-menționată. Pentru colecția din acest an, Calvin a pledat pentru un stil retro. 

Calvin Klein

Astfel, putem spune că spectatorii nu au avut parte de un spectacol „neîmblânzit”. Klein a lansat recent o colecție de rochii de seara inspirate din evenimetele „covorului roșu” al celebrităților. Rochițele de mătase, asemănatoare cu cele de noapte au fost chintesența lui Calvin, la fel ca sălbăticia din Manhattan.

 CK

Au predominat straturile de bumbac; vestele tricot purtate cu pantaloni robuști. Mijlocul prezentării a fost culminat cu rochii „timide și sensibile” asortate cu cizme masive. Dacă toate vă par ușor stranii, anunțăm că nici pentru o secundă nu au fost așa.

 CK

Seara a culminat cu câteva rochii minunate în aceleași nuanțe de bej, maro și alb, care au fost apreciate de spectatori și fotografi cu nenumărate blițuri și aplauze impetuoase.

Christian Dior Spectacolul celor de la Dior, în special al creatorului Simons, a fost unul futurist. Prezentarea a avut loc la Tokyo pe marele stadion – Kokugikan. Creațiile acestuia au fost apreciate la justa valoare, deoarece a combinat anumite detalii foarte neobișnuit. A trecut foarte ușor de la sacouri din piele, la rochii fără mâneci. Pe podium au apărut și veste de blană, dar și pulovere Fair Isle. Toate aceste piese vestimentare au fost asortate cu cizme și bocanci grei, dar și cu inele groase, detalii indispensabile ai show-ului Dior.

Dior

Dior anunță că acest show nu a fost un spectacol „japonez”. Nu s-au prezentat kimonouri. Simons a creat colecția pentru toamna ’15 cu un alt fel de „imprimeu”. Aici, s-a prezentat un spectacol cu zăpadă falsă care a fost special creată pentru pielea de căprioare. „Am încercat să-mi imaginez o femeie care a comunicat foarte mult în „limba Dior”, a declarat Simons, „dar această femeie mai are, de asemenea, gradina ei, mai are un prietenul cu care face o tură în oraș cu motocicleta, de asemenea ea mai merge cu copii și cu câinii ei la mare”.

Dior

Versace  

Cuvintele – grafic, curat, îngrijit îți vin în minte atunci când te gândești la colecția Versace, care poate fi reprezentată prin oximoronul „controlat de îndrăzneală”. Semnătura „corp-con-siluetă” a Donatellei Versace a îmbrățișat o inspirație masculină, amestecată cu trimiteri sportive (în acest sezon), care s-au dovedit a fi elegante și moderne.

Versace 

Rezultatele s-au dovedit a fi foarte convingătoare. O paletă de culori, limitate la negru, roșu aprins, albastru cobalt, au fost prezentate în creații abstracte și au adus un farmec neobișnuit serii Versace. Bucățile de țesătură „cârpite” pe diferite piei, asortate minunat cu broderii, cusute sau „sculptate” pe partea din spate a jachetelor „tip motociclist” și-au spus cuvântul; Mielul mongol, blana de nurcă, pielea astrahan s-au potrivit tocmai bine pentru honoracele Versace;

Versace 

Țesăturile Techno, lucrate în forme slabe au fost un alt testament pentru noua direcție a colecției. Este important de menționat că în acest show s-a pronunțat metalul și cristalele Swarovski. Fapt care a demonstrat că Donatella este încă un copil sălbatic în inimă și în suflet.

 Versace

Gucci  

Colecția de toamnă a acestui an a Casei de modă Gucci, a optat pentru nuanțele: roșu-cărămiziu și albastru prăfuit. Frida Giannini, directorul de creație a „redeșteptat” drumul anilor ’70, care deja sigur va dura până în tomana anului viitor. Deși, trebuie de remarcat că micile detalii pot duce la o colecție cu totul diferită. Aici, oferta s-a dovedit a fi stilistic ascuțită (apartamente pentru seară!) și una foarte nostalgică.

Gucci

Pantalonii evazați și pantofii de golf ascuțiți în vârf, rochiile de mătase cu imprimeuri fără vârstă, au fost un must-have al show-ul Gucci.

 Gucci

Colecția s-a prezentat ca o adevărată cultură a variațiilor geometrice, oferind cele mai notabile modele, demonstrate vreodată în Art Basel la Miami Beach. Contrastele de tonuri calde și reci, care păreau mai mult un camuflaj botanic, au conturat inconfundabila creație Gucci.

Gucci 

Din prezntare nu au lipsit nici blănurile, nici rochiile și nici sacourile „tip anii ’70”.

Prin urmare, anunțăm că în toamna anului 2015 vom îmbrăca piei de cămilă și căprioară, vom purta haine în nuanțe de – bej, creme, albastru și roșu (cărămiziu), și evident că nu vom uita și de imprimeuri geometrice, dar și de pantaloni evazați, asortați atât cu bocanci, cât și cu pantofi de golf ascuțiți în vârf.

Foto: vogue.com style.com ru.wikipedia.org 

Colaje PentruEa

Alisa Postolnițchi