Indiferent că orgasmul este o necunoscută pentru tine sau nu, cu siguranță nu ai știut până acum aceste lucruri despre cea mai dorită senzație din timpul sexului. Citește cele mai interesante curiozități despre orgasm și află cum poți să ajungi mai ușor la el.

12 curiozități despre orgasm

Știai că…

1. Orgasmul poate să fie mult mai intens dacă practici exercițiile Kegel?

2. Orgasmul durează, în medie, 20 de secunde la femei și 13 secunde la bărbați? În acele momente ai contracții ritmice la aproximativ 0.08 secunde.

3. Poți să ai orgasm în timpul unei nașteri naturale și că termenul se numește naștere orgasmica? Explicația specialiștilor este simplă, dar greu de crezut. Se pare că traseul pe care îl are bebelușul la naștere este același cu cel pe care o femeie obține plăcere sexuală. Cu siguranță această este una dintre cele mai greu de crezut curiozități despte orgasm.

4. Poți să ajungi rapid la orgasm dacă te folosești de puterea minții? Cercetătorii în domeniu spun că este suficient să respiri mai greu, să te gândești la fanteziile preferate și să te concentrezi doar pe ceea ce simți în momentul respectiv.

5. Există femei care nu pot avea orgasm? Termenul se numește anorgasmie, însă nu ar trebui să te gândești că te confrunți și tu cu ea. Nu înainte să afli toate motivele pentru care nu poți să ajungi la orgasm.

6. Naționalitatea îți poate influență plăcerea sexuală? Se pare că oamenii de diferite naționalități trăiesc altfel plăcerea de acest tip. Spre exemplu, în urmă unui studiu, s-a descoperit că peste 72% dintre femeile din Israel nu au cunoscut marele „O”.

7. Orgasmul îți da poftă de… vorbă? Cu siguranță ai observat că după o partida bună de sex simți nevoia să îți deschizi sufletul și că îți este mult mai ușor să comunici. Oxitocina este vinovată de aceste senzații.

8. Plăcerea sexuală devine mai intensă odată cu înaintarea în vârstă? Conform unui studiu realizat de către The American Journal of Medicine, femeile cu vârstă cuprinsă între 80-99 de ani sunt mai ușor de satisfăcut în pat decât cele tinere. Un motiv în plus să îți dorești să trăiești mai mulți ani, nu?

9. Femeile ating culmile plăcerii mai ușor în timpul menstruației decât în restul timpului? Cu siguranță această este una dintre cele mai ușor de testat curiozități despre orgasm.

10. Strănutul și orgasmul sunt asemănătoare? Odată ce au început, ele nu mai pot fi controlate.

11 Femeile de culoare au cu 50% șanse în plus față de cele albe să atingă culmile plăcerii.

Sursa

 

Distribuie articolul: