Ovidiu Buta, mentor de stil din România, vine la Chișinău. Iată toate detaliile despre eveniment.

„În primul rând trebuie să ții cont de conformația ta: poziția noastră, postura. În al doilea rând: alegem culorile în funcție de culoarea părului (detalii mai jos). Trebuie să realizezi ca imagine o armonie cromatică, în așa fel ca oamenii să se uite cu plăcere la tine. În al treilea rând mai ții cont și de dress-code. Dacă cineva a făcut un efort și a pus pe invitație un dree-code, tu ca un musafir onorabil ce ești ar trebui să îl respecți. Din păcate faza cu dress-code-ul e un fel de circ ambulant deja: avem dress-code și la botez!”, declară stilistul pentru AntenaStars.ro.

buta-1Stilitul a mai completat, dând exemple de repere pentru persoanele care au diferite culori ale părului: „Când alegeți gama de culori trebuie să o luați invers. Blondelor le stă bine în caki, în maro, mov, roșu, verde. Un lucru important este și bronzul, de care trebuie neapărat să ținem cont. Dacă vrei să scoți bronzul în evidență, îmbracă-te în alb. Roșcatele trebuie să opteze pentru combinația asta de Crăciun, ea funcționează tot timpul.

Ovidiu Buta, mentor de stil din România, vine la Chișinău. Iată toate detaliile despre eveniment.

O șmecherie pe care o recomand în alegerea corectă a culorilor este să ne luam o vedetă drept reper și să o urmăm – cromatic vorbind. Când vorbim de roșcate eu le zic să o ia ca reper pe Julliane Moore – îmi pare perfectă orice apariție și poți găsi acolo toate lucrurile posibile. Blondele cu tenul de porțelan o pot lua drept model pe Kari Matchett. La brunete este mult mai simplu, pentru că paleta este mult mai generoasă. Nu degeaba se spune că româncele sunt bine îmbrăcate – suntem o nație de bruneți și, folosind mai multe culori, peisajul stradal este mult mai colorat decât la nordici, spre exemplu, care sunt în mare blonzi.”

Despre culoarea roșie a hainelor, dar și despre cum purtăm pijamalele, unul dintre cei mai importanți stiliști ai momentului din România declară: „Să porți roșu nu este atât de ușor, pentru că există o multitudine de nuanțe de roșu. El pote fi atât cald, cât și o culoare rece. Trebuie să detectezi ce gen de pigmenți are pielea ta: roșii, care duc către o culoare caldă, sau albaștri, care o fac să fie rece.

Ovidiu Buta, mentor de stil din România, vine la Chișinău. Iată toate detaliile despre eveniment.

Se zice că anul ăsta purtăm pijamale. Nu se poartă propriu-zis pijamamele, ci ținutele inspirate din țesătura, forma, croiala pijamalelor. O pijama trebuie să își dea libertatea de a te simți bine, de a dormi bine, de a nu te simți încătușat și atunci designerii au preluat acest feeling și l-au transpus în vestimentație, care așa se și numește – Pijama party. Pijamaua este o creație pătrățoasă, largă, și care arată bine pe un bărbat sau femeie”. mai spune Buta pentru sursa citată.

Foto: zoltanlorencz.ro

Distribuie articolul: