A venit momentul acela extrem de plăcut al anului în care trecem în revistă cele mai interesante şi spectaculoase modele de cizme, ideale pentru sezonul de toamnă/iarnă actual. Deşi sarcina de a face un top al celor mai râvnite piese în acest sezon se dovedeşte a fi destul de grea, întrucât propunerile de încălţăminte sunt extrem de generoase şi pe alocuri, năucitoare, îţi voi propune o selecţie de modele ce te vor cuceri pe loc.

Urmărind prezentările colecţiilor pentru toamnă/iarnă 2013 -2014, am remarcat de la bun început două perechi de cizme: cele nude propuse de Celine, extrem de mulate pe picior (în genul ciorap) şi cele cu influenţe punk propuse de Karl Lagerfeld pentru Chanel. Sunt şi două dintre modelele de referinţă pentru acest sezon, care au servit apoi ca punct de plecare inspiraţional multor alte branduri, mai mult sau mai puţin accesibile unui buget clasic.

 

 

Astfel, după cum probabil ai intuit deja, sezonul rece va fi dominat de modele de cizme extra-lungi, peste genunchi. Noutatea vine de această dată din abordarea cizmei-ciorap, foarte mulată pe picior, ce dă impresia unui colant. Din piele,velur, latex sau lycra, cizmele cât mai lungi posibil redevin piesa must have a sezonului toamnă/iarnă.

Desigur pentru cele care nu se încumetă încă să poarte o pereche de cizme extravagante sau celor care nu sunt avantajate de un astfel de model, propunerile designerilor de încălţăminte le rezervă suficiente surprize pentru un sezon la înălţime. Cizmele cu o lungime clasică, sub genunchi, cu vârful mai ascuţit ca anii trecuţi, revin în atenţia noastră, cu o paletă cromatică deosebită. Nuanţe de grena, bej, kaki sau bleumarin sunt pe lista preferinţelor, alături de clasicul negru, nelipsit din nicio garderobă de sezon. Tocurile sunt cele care fac diferenţa semnificativă, fiind propuseîn variantele retro, cu forme dreptunghiulare, smart-casual, cu înălţimi mici-medii, ideale pentru incursiunile urbane, dar şi in varianta cui.

 

Din seria modelelor must-have nu lipsesc nici de această dată cizmele-bocanc, indispensabile în anotimpul rece, foarte practice şi comode. Cu tocul de doar câtiva cm, cu şiret sau fermoar, bocancii sunt încă o dată aduşi în lumina reflectoarelor şi sunt mai actuali ca oricând în toamnă/iarnă 2013 – 2014.

 

 

La capitolul cizme joase, regulile jocului rămân aproape neschimbate. Modele clasice, pe picior, până la genunchi sau peste genunchi, variante cromatice neutre şi versatile, compun paleta de propuneri ale sezonului.

Sursa: www.one.ro
Foto: www.imagineamea.info, www.hepta.ro.

Distribuie articolul: