Plănuieşti o vizită la salon? Îţi spunem ce poţi cere stilistului. Specialiştii spun că părul lung până la umeri este absolut miraculos pentru că are flexibilitatea părului lung, îl poţi prinde cu uşurinţă într-o coadă sau un coc, dar stă foarte bine şi atunci când este liber.

Cu toate că nu trebuie să ai puteri magice ca să îl porţi aşa cum se cuvine, sunt câteva detalii cărora este bine să le acorzi atenţie.

PERFECT DREPT: Olivia Munn oferă exemplul cel mai bun pentru cât de chic poate arăta părul la această lungime. Linia aceasta extrem de simplă este foarte bună pentru feţele rotunde. Cât despre textura părului, cu toate că este evident cât de bine li se potriveşte celor cu firul drept, poţi obţine ordine şi disciplină şi în cazul părului ondulat, cu ajutorul unei plăci de îndreptare.

RELAXAT: Alexa Chung a făcut celebră această tunsoare. Partea cool este textura – naturală, dar puţin aspră – care îi oferă un aer modern, fără să fie studiat. Vârfurile sunt tunse în două trepte fine şi se aşează foarte firesc. Iar bretonul este elementul fresh. Dacă ai faţa rotundă sau ovală, cere-i stilistului să îţi tundă bretonul până la nivelul sprâncenelor, cu o coborâre uşoară spre tâmple (îl va integra mai bine în ansamblul tunsorii). Dacă ai faţa în formă de inimă sau pătrată, lungimea trebuie să fie până la gene.

TREPTE ŞI IAR TREPTE Ali Larter o demonstrează – treptele sunt ideale pentru părul fin şi ondulat – îl fac să pară mai des. În acest caz, cea mai bună soluţie este să te joci cât de mult poţi cu buclele – vor arăta excelent.

TREPTE DISCRETE Rose Byrne are o tunsoare care merge foarte bine pe părul cu fir gros şi ondulat. Încadrează bine faţa şi, datorită lungimii care depăşeşte nivelul bărbiei, au un uşor efect de alungire. Oricine poate purta această tunsoare, dar persoanele cu faţa rotundă trebuie să ceară ceva mai puţine trepte.

BRETON DREPT Kerry Washington ar fi avut o tunsoare destul de dură dacă acele câteva şuviţe din faţă nu ar fi depăşit nivelul umerilor. Acum, rezultatul este sofisticat şi avantajează chiar şi feţele rotunde. Atenţie însă, dacă nu ai părul drept în mod natural, vei avea nevoie de styling zilnic.

 

Distribuie articolul: