În fiecare an se organizează un concurs internațional numit „Outdoor Photographer” prin care se aleg cele mai spectaculoase imagini din lume. Fotografii trimit cele mai reușite lucrări, iar o comisie desemnează câștigătorii. Acum patru zile, s-au ales cele mai minunate fotografii ale anului 2014. Iată care sunt acestea.

În marea finală a concursului  „Outdoor Photographer” au ajuns 19 pretendeți, dar cei mai buni au fost doar cinci: 

La malul apei/At the Water’s Edge

Râul Wharfe, Yorkshire Dales
Râul Wharfe este situat în partea de nord a orașului Yorkshire Dales. În dimineața în care Shaun Walby a fotografiat acest peisaj era o ceață densă, care a dat o „nuanță” superbă acestei fotografii. Toamna, frunzele, apa, pietrele și lumina l-au făcut câștigător pe Walby.

Viața sălbatică/Wildlife Insight

Orixul alb, Emiratele Arabe Unite
Fotograful Stefan Gerrit a locuit foarte mult timp în EAU și a încercat pe parcursul a câțiva ani, să găsească „imaginea perfectă” a acestei antilope extraordinare. Această specie este foarte rară, ba chiar era considerată dispărută în 1970, dar cu ajutorul unor naturaliști, acum, sunt aproximativ 1000 de exemplare care trăiesc în sălbăticie. 

Trăiește aventura/Live the Adventure

Schi, Slovenia
Condițiile meteorologice au fost extraordinare în acea zi pe muntele Vajnež în Alpii Karavanke din Slovenia. Pelerinii au făcut un drum lung și s-au confruntat și cu câteva furtuni grele până au ajuns la destinație. Sandi Bertoncelj este fotograful care a reușit să fotografieze această minunată imagine.

Lumea mică/Small World

Fluturele în răsărit de soare, Țările de Jos
„Îmi place să fotografiez insecte doar dimineața devreme,” a declarat fotograful Johannes Klapwij. A așteptat mult timp să fotografieze acest peisaj, ba chiar a verificat și condițiile meteorologice pentru a avea fotografia perfectă.

Dealurile din Islanda/Southern Highlands in Iceland

Premiul mare a fost luat de Greg Whitton, un fotograf de peisaje care a spus: „Nici nu știu cum s-a întâmplat. Condițiile meteorologice erau îngrozitoare, soarele era întotdeauna acoperit de nori, nu aveam lumina pe care mi-am dorit-o, bateria fotoaparatului meru își făcea de cap, dar într-un final am găsit ce trebuia.”

Sursa/foto: mymodernmet.com