Echipele KLumea și EA.md au adunat cele mai deosebite ii ale țării, marcând printr-un marș Ziua Universală a IEI. Fetele și-au dat întâlnire la Valea Morilor chiar de Sânziene, au împletit coronițe, au cântat piese din folclor și au făcut o plimbare în jurul lacului. Admirați-le în poze.

Femeile, alături de mamele lor și fiice, cu soți, prieteni sau cu întreaga familie, au venit să sărbătorească frumos IA. Și-au împletit coronițe, ca niște adevărate Sânziene și au cântat alături de Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de Iederă” al USM, dar și de fata cu cobza – Stela Botez. Comunitatea de fete „MăiestrIA în acțiune” a povestit tuturor care sunt pașii cum poate fiecare să-și înceapă a coase propria IE.

Cei prezenți la eveniment s-au putut delecta cu o plăcințică gustoasă, oferită cu multă generozitate de partenerul evenimentului, rețeaua „La Mămuca”.

După ce s-au gătit bine, cei prezenți la manifestare au pornit într-o promenadă în jurul lacului de la Valea Morilor, povestind tuturor trecătorilor întâlniți în cale despre ZIUA IEI – 24 iunie – sărbătoarea pe care astfel o marcau. Ajunse la Rotonda cu scări, participantele au făcut o poză de grup și au imortalizat astfel emoția și magia frumoasă a acestei zile.

 

Foto: Nata Eftene