Într-o epocă în care o căsătorie din trei se sfârșește printr-un divorț, este important să descoperim care sunt principalele motive ale acestui eșec amoros. Care sunt cele mai invocate motive la divorț? Sunt aceste cauze identice cu motivele de despărțire ale cuplurilor care nu sunt căsătorite?

Infidelitatea

În 33% din cazuri, infidelitatea duce la divorț. Infidelitatea duce la ruptură și în cazul cuplurilor necăsătorite.

Egoismul

În 22% din cazuri, unul din parteneri ajunge să nu mai suporte egoismul partenerului său. Iată un motiv excelent de a nu mai fi egoist/ă și de a-i acorda mai multă atenție partenerului.

Caracterul

14% din oameni spun că au descoperit abia după căsătorie unele trăsături de caracter la partener, deloc pe placul lor. Leneș, dezordonat, coleric, motivele sunt multiple.

Comportamentul abuziv

În 14% din cazuri partenerul se dovedește a fi mai puțin fermecător decât am fi crezut, se arată mult prea posesiv sau mult prea gelos. Are un comportament abuziv care duce la separare.

Incompatibilitate

13% din persoane își dau seama abia după căsătorie că nu sunt compatibile cu partenerul.

Bani și loc de muncă

În 12% din cazuri problemele financiare sau de carieră provoacă divorțul. Pierderea locului de muncă, șomajul, datoriile sunt câteva din problemele care distrug un cuplu.

Socrii

În 11% din cazuri, socrii sunt principala cauză a divorțului. Mult prea prezenți în viața noului cuplu, prea critici, socrii sunt un subiect clasic de dispută în sânul cuplului.

Distribuie articolul: