Ministerul Educației a anunțat vineri, 3 octombrie curent, în cadrul festivității dedicate Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, rezultatele concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2014. Concursul a avut trei nominalizări – „Educatorul anului”, „Învăţătorul anului” și „Profesorul anului”, anunță UNIMEDIA

Fiecare câștigător a obținut un premiu bănesc în mărime de 50 mii de lei, o diplomă de onoare a Ministerului Educației. În același timp, câștigătorilor li s-a acordat gradul didactic următor celui pe care îl deţin.

Cei trei laureați au excelat la mai multe probe: ora publică, proba de ingeniozitate, realizarea unui studiu de caz în domeniu și discursul cu genericul „În numele viitorului”.

Concursul ”Pedagogul anului” s-a desfăşurat în trei etape:

• Etapa locală, care a fost organizată de către administraţiile instituţiilor de învăţămînt. În urma etapei locale, a fost selectat cîte un cadru didactic pentru fiecare categorie, care a participat la etapa raională/municipală a concursului. În total, această etapă a întrunit în jur de 1.800 de participanți.

•Etapa raională/municipală a concursului a fost organizată de către direcţiile generale raionale/municipale învăţămînt, tineret şi sport. În urma acestei etape a fost selectat cîte un singur cadru didactic pentru fiecare categorie, care a participat la etapa următoare. La etapa respectivă au concurat 352 de persoane.

•Etapa finală a concursului, cea republicană a a întrunit 53 de concurenți.

Totodată, cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățămînt, Ministerul Educației a oferit cadrelor didactice din țară în jur de 600 de diplome.

La momentul actual în republică activează în jur de 42 de mii de cadre didactice.

Distribuie articolul: