Bananele, untul, fructul de avocado, mierea, sucul natural de aloe vera și laptele reprezintă doar câteva ingrediente deloc scumpe, extrem de la îndemână, și care fac minuni pentru tenul tău! Iată și altele din care ai putea face măști naturiste chiar acasă la tine.

Când vine vorba despre produse cosmetice, orice femeie le adoră pe cele de lux, dar și dacă ai dispune de banii unui star hollywoodian și ți-ai permite să le achiziționezi pe toate, trebuie să știi aceste produse nu fac neapărat minuni pentru tenul tău! Este important ca ingredientele potrivite să fie folosite atunci când vrei ca efectul să fie un ten mai luminos și fără probleme. În plus, ar trebui să conștientizezi că unele dintre cele mai bune produse se regăsesc chiar în bucătăria ta!

Folosindu-te de ingrediente naturale, poți obține măști-minune, iar adăugând uleiuri și fulgi de ovăz în cadă atunci când faci baie, pielea ta va fi fără doar și poate mai radianța.

 Măști naturiste

Pentru pielea uscată

Uleiul de măsline reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru tenul uscat. De asemenea, uleiul obținut din sâmburii de strugure poate fi picurat în apa cu care te speli ori poate fi aplicat direct pe piele, imediat după duș, hidratând pielea în mod natural. Și laptele reprezintă un ingredient pe care îl poți adauga în apa din cadă, având același efect pe care îl au produsele de înfrumusețare pe bază de acid lactic.

 Fată uscata, lady-jurnal.com

Un alt ingredient-minune îl reprezintă fulgii de ovăz!

Fran E. Cool-Bolden, celebru dermatolog, recomandă o mască facială home-made, pe bază de unt, pentru un ten perfect! Amestecă o linguriță de unt, o linguriță de apa, aplică masca pe față, laș-o să acționeze preț de 15-20 de minute, iar apoi clateste bine cu apa călduță.

Masca pe bază de avocado este și ea ideală pentru tenul uscat. Trebuie pur și simplu pisată pulpă de avocado, aplicată pe față, clătită cu apa călduță după 15-20 de minute, iar apoi îți poți ichide porii clatindu-ți față cu apa rece.

 

Cât despre masca pe bază de banane, ai nevoie de jumătate de ceașcă de iaurt, o lingură de miere, un sfert de banană, pe care le amesteci și aplici masca pe față și gât. După 10 minute, clătești!

Aloe Vera

Trebuie să știi că în cazul unei arsuri sau al unei tăieturi, sucul natural de aloe vera reprezintă cel mai bun remediu. La fel se întâmplă și în cazul arsurilor solare, dar și al pielii excesiv de uscate.

Sursa: ADPM

Distribuie articolul: