Digestia este un proces amplu prin care care se realizează desfacerea moleculelor mari de polizaharide, grăsimi și proteine în molecule mai mici ca mono-, dizaharide, acizi grași, aminoacizi, di- și tripeptide, rezultând energie și pe de altă parte substanțe necesare sintezei țesuturilor organismului.

Desigur în această perioadă a sărbătorilor problema indigestiei este una des întălnită, însă este foarte greu să nu abuzăm cu mâncarea.

De aceea după fiecare masă, consumaţi o cană cu ceai cald fără zahăr pentru a vă ajuta digestia. Iată ce plante nu trebuie să-ţi lipsească din casă.

Ceaiul verde – favorizează tranzitul intestinal şi în plus consumat cu regularitate ajută şi în curele de slăbire.

Chimenul – tizana din chimen ameliorează senzaţiile de arsură la stomac. Mod de preparare: peste o linguriţă şi jumătate de chimen se toarnă o cană de apă caldă.

Ghimbirul – tizana din ghimbir previne balonarea şi flatulenţa. De asemenea, are rol anti-vomitiv.

Muşeţelul – o cană de tizană de muşetel caldă luptă împotriva arsurilor stomacale, balonării şi durerilor de stomac.

Menta – tizana din mentă favorizează de asemenea digestia, combate diareea, ameliorează durerile de stomac iritante. A nu se consuma în exces pentru că apare riscul de constipaţie.

De asemenea în farmacii şi magazine naturiste se găsesc combinaţii de plante special create pentru digestie. Cele mai des întâlnite ingrediente sunt: coriandrul, chimenul, feniculul, dafinul, ghimbirul, menta, ananasul, anasonul.

Distribuie articolul: