Penthouse-uri în cele mai mari oraşe din lume, maşini de lux, haine de la cele mai cunoscute case de modă, croaziere de lux şi satisfacerea tuturor capriciilor. De toate astea şi nu numai au parte cele mai bogate femei din lume, topul cărora a fost realizat de celebra revistă Forbes.

  1. Christy Walton (USA) – Christy, la cei 55 de ani pe care îi are, este deţinătoarea titlului de cea mai bogată femeie din lume. Văduva celui de-al doilea fiu al fondatorului reţelei de supermarketuri, Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, are o avere estimată la 22,5 miliarde de dolari.

  1. Alice Walton (USA) – Alice Walton este nici mai mult nici mai puţin decât… cumnata lui Christy Walton. Alice are 61 de ani şi lucrează în prezent la construirea unui muzeu de artă contemporană, iar moştenirea unei părţi din averea familiei îi aduce 20,6 miliarde de dolari.

  1. Liliane Bettencourt – Franţuzoaica Liliane Bettencourt, în varstă de 87 de ani a moştenit de la tatăl său compania de cosmetice L`Oreal, lider global în domeniul frumuseţii. Liliane şi-a făcut averea de pe urma acestei companii, care înregistrează profituri anuale de peste 1,7 miliarde de dolari. Averea de 20 miliarde de dolari pe care o deţine, o clasează pe Liliane pe podium, ca fiind una dintre cele mai bogate femei din lume.

  1. Birgit Rausing – Suedeza Birgit Rausing are o avere în valoare de 13 miliarde de dolari. Văduva, în vârsta de 87 de ani, le-a încredinţat gigantul Tetra Laval, celor trei fii ai săi: Jorn, Finn şi Kirsten. Tetra Laval are în prezent vânzari de peste 15,4 miliarde de dolari pe an. Birgit Rausing s-a retras din viaţa publică şi locuieşte într-un oraş liniştit din Elveţia.

  1. Savitri Jindal – Savitri este din India şi deţine o avere de 12,2 miliarde de dolari, pe care a moştenit-o în 2005, după moartea soţului său, Om Prakash Jindal, fondatorul companiei metalurgice Jindal Group. Savitri, în vârsta de 60 de ani, ocupă o funcţie onorifică în conglomeratul de oţel, Jindal PO Group, fondat în 1952.

  1. Abigail Johnson – Abigail deţine majoritatea acţiunilor Fidelity Investments, cea mai mare companie de fonduri mutuale din lume. În vârstă de 48 de ani, ea are o avere estimată la 11,5 miliarde de dolari.

  1. Susanne Klatten – Fiica lui Herbert Quandt din a treia căsătorie, e considerată cea mai bogată femeie din Germania şi a şaptea din lume, având o avere de 11,1 miliarde de dolari. Este moştenitoarea imperiului Quandt. Acesta deţine concernul VARTA, IWKA, Daimler-Benz, BMW şi Atlanta. Susanne îşi duce existenţa alături de soţul său, cu care e căsătorită de 18 ani şi are trei copii, departe de lumina reflectoarelor.

  1. Iris Fontbona – Iris Fontbona (Chile), a moştenit afacerea familiei, Antofagasta, după moartea soţului său, Andronico Luksic, în urmă cu 6 ani. Antofagasta este una dintre cele mai mari mine de cupru din lume. În prezent, Iris are acţiuni la lanţul de staţiuni din Croaţia, Laguna, la producătorul de ambalaje pentru băuturi, Quinenco, şi o avere de doar… 11 miliarde de dolari.

  1. Jacqueline Mars – este moştenitoarea corporaţiei Mars Inc, care în prezent valorează peste 30 de miliarde de dolari. Mars Inc a fost creată de bunicul său, Frank Mars, în 1911, care încă din copilărie lua lecţii de la mama sa, Alva Mars, despre cum se produce ciocolata. În 1941, tatăl lui Jaqueline, Forrest Senior, a lansat faimoasele bomboane M&M, care s-au bucurat de un real succes la nivel internaţional. Dupa moartea tatalui lor în 1999, Jaqueline şi fraţii săi, John şi Forrest Jr., au devenit moştenitorii corporaţiei. Jaqueline are o avere estimată la 11 miliarde de dolari şi e, cu siguranţă, extrem de invidiată, din cauza plăcerilor culinare pe care şi le poate permite oricând îşi doreşte.

  1. Anne Cox Chambers – Anne are 90 de ani şi o avere de 10 miliarde de dolari. Ea are la activ două divorţuri şi trei copii. Anne este fiica lui James M. Cox, fost guvernator al statului Ohio şi moştenitoarea imperiului media Cox Enterprises, moştenit de la tatăl său. Cox Enterprises e considerată una dintre cele mai mari companii de media din America şi deţine numeroase publicaţii, televiziuni, posturi radio, precum şi compania Cox Communications.

Ce ar face fiecare dintre noi dacă ar avea o aşa avere? Rămâne la discreţia fiecăreia să răspundă la această întrebare, să viseze şi să-şi facă planuri de viitor.

Distribuie articolul: