Superstițiile demult și-au luat locul pe raftul din arhive. Prea puțini le credem și le respectăm, mai ales acum, când știința demonstrează cauza și originea a tot ce ne înconjoară. Totuși, cele mai bizare superstiții au fost adunate de prin lume și expuse mai jos spre amuzamentul Dvs.

Brazilienii niciodată nu lasă geanta sau portmoneul să cadă pe podea. Acesta e semn de pierderi financiare.

Chinezii au un număr ne norocos, mai ceva decât 13 pentru europeni. Acesta este 4 și numerele în componența cărora acesta intră (14, 24, 34 etc.) Numărul nu are nicio semnificație mitologică negativă, nici nu reprezintă o dată tragică din istoria Chinei. Cifra 4 este ne norocoasă din simplul motiv că aceasta fonetic este identică cu cuvântul „moarte.”

În Danemarca vesela spartă este păstrată până la sfârșitul anului pentru a fi adusă acasă la prieteni sau membrii de familie și aruncată acolo. Cu cât mai mare e teancul de veselă, cu atât mai multă bunăstare vor avea stăpânii casei în noul an.

Egiptenii consideră un semn rău atunci când deschizi și închizi foarfecele fără să tai ceva, sau chiar mai rău e dacă le lași deshchise. Însă egiptenii mai cred că dacă pui un foarfece sub pernă, acesta te va ajuta să scapi de coșmaruri.

Francezii o iau drept semn bun dacă calcă cu piciorul stâng în excrement de câine, iar cu cel drept – e semn rău.

Atunci când doi greci rostesc același cuvânt, aceștia trebuie să atingă ceva de culoare roșie, în caz contrar o ceartă e inevitabilă.

Pe insula Haiti superstiția e foarte crudă cu soarta mamelor. Dacă mergi încălțat doar cu un papuc, noaptea mături pe jos, mergi în genunchi, probabil ai adus moartea prematură mamei tale.

Indienii sunt foarte atenți la tradițiile de igienă și superstițiile legate de aceasta. Nu ai voie să tai ughiile în zilelele de marți și sâmbăta, sau noaptea, nici să te speli pe cap sau să tai părul joi și sâmbăta. Nu se cunoaște originea acestor superstiții, dar se presupune că tăierea unghiilor pe timp de noapte presupune și măturatul mai apoi, iar acest lucru va duce la pierderi. Ziua de joi ar fi fost o zi de odihnă pentru frizeri, iar Sâmbăta este ziua de odihnă în care se celebrează zeitatea planetei Saturn (Shani).

Copiii japonezi sunt avertizați să-și ascundă burticile pe timp de fulgere și tunete, mai ales înainte de somn. Se credă că dacă nu ești atent, Raijin (zeul tunetului), va veni să fure și să manânce ombilicul copilului.

În Lituania e iterzis să fluieri în încăpere, deoarece gestul poate chema spiritele rele ce te vor torura.

Bărbații nigerieni fug de mătură, deoarece se crede că dacă un bărbate este lovit cu mătura în cap sau peste organele genitale, acestea vor cădea sau va deveni impotent. Unii cred că acest lucru nu se va întâmpla dacă lovești oponentul de mai puțin de 7 ori.

În Oman cea mai bună metodă de curățire a mașinii noi este să incluzi sistemul audio la volum maxim, redînd Coranul timp de o săptămână sau două. Acest lucru protejează mașina și proprietarul de invidie.

În Qatar se crede că păianjenii aveau puterea de a controla și stinge incediile din casă, deci aceștia nu trebuie striviți.

Femeile din Rwanda sunt de mici învățate să nu bea laptele de capră, deoarece de la acesta poate să le crească barbe pe față.

Unele case din sec. XIX din Vermont, SUA, erau construite cu ferestrele înclinate. Astfel oamenii se apărau de vrăjitoare, care nu ar fi putut intra, zburând pe mătură, printr-o fereastră oblică.

Studenții vietnamezi nu mănâncă banane în ajun de examene. Acest lucru se datorează omofoniei dintre cuvintele echivalente termenilor în vietnameză pentru „lunecos” (caracteristic bananelor) și „nereușită.”

SURSA