De mici suntem învăţaţi că supa trebuie să fie prezentă în meniul zilnic. De obicei e servită la prânz, pregătită din bulion de legume, pui sau vită, tot timpul plină de gust şi saţioasă. Suntem obişnuiţi cu zeama tradiţională şi cu greu ne putem imagina alte feluri de supe, cu alte ingrediente. Dar fiecare bordei are obiceiul său. Vă invităm să studiem meniul variat la capitotul SUPE.

1. Menudo. Poate mai obişnuită pentru cultura noastră alimentară, supa Menudo este o supă de burtă, de origine mexicană. Este foarte populară și adesea pregătită pentru ocazii speciale . De asemenea este cunoscută ca un remediu bun pentru mahmureală. Menudo este pregătită din burtă de vacă, ceapă, coriandru, oregano, chili și servită cu tortillas. Cine s-a gândit vreo dată că o supă de stomac ar putea fi atât de gustoasă? Originea Menudo variază, întâlnită pretutindeni în Mexic, supa, cel mai probabil a apărut din nevoia de a utiliza în mâncare orice parte a animalului.

Foto: smilepolitely.com

Foto: smilepolitely.com

2. Supa Kiburu. Probabil cea mai simplă supa din meniu vine din tribul Chagga, ce trăiește la baza Muntelui Kilimanjaro. Un trib ne oferă şi un meniu corespunzător tribului – supa din banane, fasole şi… noroi. Ingredientele sunt toate amestecate împreună pentru a forma supa. Noroiul serveşte drept condiment ce oferă supei puţină salinitate şi aromă de pământ.

Foto: i2.wp.com

Foto: i2.wp.com

3.Supa Supu. Tradiţională în Tanzania. Se prepară din măruntaiele animalului pentru a obţine o supă sau tocană aromată. Se serveşte şi la micul dejun, fiind, de asemenea, remediu împotriva mahmurelii, poate fi gătită din plămâni de capră, inimă, ficat, cap, stomac de vacă, intestine și limbă. Dacă ai noroc, s-ar putea să găseşti în farfurie chiar și o copită sau coada de vacă în farfurie.

Foto: tangate.files.wordpress.com

Foto: tangate.files.wordpress.com

4.Supa din testicule de cocoş. E asemănătoare cu supa de pui obişnuită, doar că locul cărnii de pui este luat de testiculele de cocoş. E pregătită ca şi oricare altă supă. Se consideră că testicolele pregătite în mâncare au efecte bune asupra potenţei masculine, iar femeilor le îmbunătăţeşte calitatea tenului.

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com

5. Supa din cuib de păsări. Pasărea Salangana îşi construieşte cuibul din fire de păr şi frunze lipite cu salivă. Anume pentru saliva păsării este atât de apreciat gastronomic cuibul păsării, deoarece aceasta funcşionează ca gelatina la contact cu apa. Cuiburile de pasăre au fost prezente în bucataria chinezească de secole, de obicei în supă. Supa chineză de cuib de salangă este o delicatesă, și se vinde cu un preţ de 30 dolari până la 100 dolari per porţie, un kilogram de cuib poate costa pâna la 2000 dolari.

Foto: upload.wikimedia.org

Foto: upload.wikimedia.org

6. Supa Shirako. Cunoscută sub numele de Supa de Lapte de Cod și Shirako în Japonia, supa reprezintă sacul de spermă al peştelui Cod. Shirako este servit crud sau cu supă.

Foto: fwtcae.files.wordpress.com

Foto: fwtcae.files.wordpress.com

7.  Supa de Liliac.  Aceasta supă nu ar fi atât de rea, dacă cel puțin s-ar fi luat blăniţa pufoasă de pe animal înainte de a fi pus la fiert. În insulele Palau această supă este o delicatesă. Insula are doua tipuri de lilieci, cei ce manâncă insecte și liliecii mari de fructe. Cei din urmă sunt fierţi în lapte de cocos cu ghimbir şi condimente,  timp de câteva ore. În unele restaurante clientul poate să îşi aleagă liliacul pe care vrea să îl consume mai apoi în supă. În ciuda faptului că au avut în farfurie un liliac întreg, cu tot cu blană, mulţi dintre cei ce au gustat această supă zic că este delicioasă.

8. Supa din penis de tigru. Penisul de tigru uscat este înmuiat în apă timp de o săptămână și apoi gătit la foc mic pâna la 24 de ore împreună cu alte condimente , uneori şi cu oase de tigru. Un singur bol de supă poate costa până la 400 $.

Foto: upload.wikimedia.org

Foto: upload.wikimedia.org

9. Tiet Cahn, sau Supa Vetnameză de sânge. Iată o supă atât de bizară, încât cu greu poate fi numită supă. Este  tradițională în bucătăria vietnameză, realizată din ingrediente simple: sânge crud (de obicei de raţă), pipote fierte și presărată cu arahide și ierburi. Se presupune că cel ce consumă această supă va căpăta mai multă forţă. Popularitatea sa a scăzut din cauza gripei aviare răspândită prin Asia, deși mulți încă o consumă.

Foto: betterbeerblog.com

Foto: betterbeerblog.com

SURSA

Puteţi folosi aceste poziţii din meniu pentru a vă convinge copiii că supa servita lor e cea mai gustoasă din lume, şi cred că veţi avea dreptate!

Despre alte obiceiuri alimentare adunate de prin toată lumea, faceţi click aici.

 


Distribuie articolul: