Lumea modei în secolul XXI a atins noi limite, iar accesibilitatea internetului a făcut ca informarea să devină floare la ureche. Și totuși, sunt multe femei care din lipsă de gust și informație, continuă să comită zeci de erori când își aleg hainele. Iar moda este o chestie foarte delicată, care te poate ridica în slăvi, transformând stilul tău într-o muză pentru alții, dar și te poate prinde în capcanele kitsch-ului, făcându-te să devii o victimă a shopping-ului.
Prima imagine întotdeauna contează, așă că am hotărât să-ți prezentăm cele mai mari 12 gafe care-ți pot strica imaginea și pot crea o impresie greșită despre tine.

1. Odată cu apropierea sezonului estival, toată lumea a trecut de la cizme și botine la pantofi și chiar sandale. La acest capitol se comit cele mai grave gafe vestimentare. Odată ce ai optat pentru o pereche de pantofi decupați sau sandale, atunci sub nicio formă nu mai îmbrăca ciorapi sau ștrampi, chiar dacă sunt 15 Den.

E o gravă greșeală vestimentară care nu are scuză, din simplul motiv că astfel se pierde tot farmecul pantofilor sau al sandalelor și, în plus, arată și foarte caraghios. Pentru a evita astfel de situații, înainte de a încălța pantofii pe piciorul gol unge-ți piciorul cu cremă, astfel acesta va luneca mai ușor, iar tu te vei simți mai comod.

Ține cont că procedura trebuie repetată la un anumit interval de timp, în funcție de situație, așa că ar fi bine să experimentezi din timp. Ar trebui să știi că acest remediu nu funcționează în cazul pantofilor foarte decupați sau al sandalelor înalte, întrucât crema stimuleaza alunecarea piciorului. În acest caz trebuie să dai cu cremă de corp doar acele zone interioare ale pantofului care-ți crează disconfort sau rosături.

Cu același succes poți cumpăra din magazine specializate spray pentru încălțăminte, care se aplică în interior sau pe zonele problematice, astfel ca pielea pantofului să se înmoaie, ca să nu-ți provoace rosături. De-asemenea, poți merge la cizmărie, unde specialiștii cu ajutorul unui aparat special îți pot lărgi un pic pantofii, ca să devină mai practici și comozi.

2. Primăvara ne aduce o explozie suculentă de culori și din ce în ce mai des întâlnim pe stradă domnișoare în pantaloni în tonuri calde și pantofi colorați. Nici acest capitol nu e lipsit de capcanele marilor erori vestimentare.

Odată ce ai optat pentru o pereche de pantaloni în culori deschise de galben, crem sau gri, nu mai lua ciorapi negri, chiar dacă ai pantofii în aceeași culoare. Pe lângă faptul că strică tot ansamblul vestimentar, toată atenția fiind îndreptată asupra acestei pete de culoare întunecate, mai ai șansa să creezi o iluzie optică care te poate dezavantaja.

La pantalonii de culoarea crem, îmbracă o pereche de ciorapi de culoarea de pielii: astfel vei părea vizual mai înaltă, iar toate petele de culoare se vor echilibra în măsura potrivită. Daca crezi că ți-ar putea îngheța picioarele, alege doar densitatea necesară a ciorapilor.

3. Dacă ai pantalonii scurți până la gleznă, alege lungimea ciorapului potrivită. Sub nicio formă terminația acestuia nu trebuie să se vadă de sub pantaloni, chiar și atunci când ești așezată. Optează pentru ciorapi până la genunchi sau alege ciorapi care se îmbracă doar pe vârful degetelor, destul de scurți ca să repete forma pantofilor.

4. Femeile preferă gențile mari, format L sau XL, deoarece sunt foarte încăpătoare și practice, dar acestea trebuie asortate cu haine pe potrivă. În niciun caz nu purta o geantă mare când mergi în club, la o petrecere sau la restaurant.

Geanta potrivită trebuie să fie de dimensiune medie, astfel încât să includă doar cele necesare pentru acest tip de ocazii. Gențile format mare sunt predestinate zilelor de lucru, dar trebuie să ai și ce pune în ele, îndeosebi dacă nu au formă – în caz contrar vor arăta ca un sac gol. Geanta format L sau XL de obicei se poartă pe umăr sau, dacă are toartă scurtă, atunci se ține în mână, dar nicidecum nu se poartă pe braț ca o geantă de ocazie.

5. Vechea regulă din lumea modei, care spune că dacă ai o bluză, tricou sau rochie de culoare albă, atunci neapărat sutienul trebuie să fie de aceeași culoare. Trebuie să știi că odată ce lenjeria se vede, înseamnă că nu e bine. Plus la asta, cei din jur te pot înțelege greșit, deoarece arată vulgar, mai ales pe fundalul unui bust generos.

Sutienul trebuie să fie în culoarea pielii, astfel încât să devină invizibil sub bluza de culoarea albă sau crem. În cazul în care bluza încheiată se desface între nasturi în zona bustului, atunci fii sigură că nu porți mărimea potrivită.

6. Dacă tot vorbim de lenjerie, ar fi bine să știi că dacă ai îmbrăcat un pulover, rochie sau tricou cu silueta ajustată, care citește aplicațiile de pe sutien, atunci acesta trebuie înlocuit cu unul cu suprafață netedă și fară dantelă. În cazul în care se vede marginea deformată a cupei, atunci e timpul să-l înlocuiești cu unul nou.

Multe femei comit o mare greșeală atunci când cumpără lenjerie intimă de o mărime mai mică, în speranța de a-și accentua bustul. Strategia este greșită, întrucât îți aceasta îți deformează costituția corpului, formând colăcei la spate sau la subraț. Pentru un decolteu mai plin, alegeți în schimb sutienul push-up, disponibil în toate magazinele specializate de lenjerie.

 

Distribuie articolul: