Dacă lucrezi într-un birou, poate ar trebui să-ți dozezi munca astfel încât exact la 14.55 să poți să-ți iei o pauză de cafea, din moment ce, se pare, acesta este momentul din zi când riști să adormi pe tine. Află care este momentul când ești cel mai productiv. Potrivit oamenilor de știință britanici, acesta este cel mai puțin productiv moment din zi. La polul opus este exact 10.26, când se pare că poți face (bine) și repede chiar și mai multe lucruri deodată, conform unui studiu recent pe angajați.

În cadrul studiului au fost monitorizați 400 de voluntari, observându-se că la oră 14.55 cei mai mulți erau loviți de așa-zisă moleșeală de după masă de prânz, așa că puțini se puteau concentra la muncă, preferând să-și facă planuri pentru orele de după program. Acesta e momentul din zi când cei mai mulți tânjesc după o ceașca de cafea sau o ciocolată.

Specialiștii atrag atenția că e normal să fii extrem de productiv timp de o oră, după care, următoarele două să nu te mai poți concentra suficient. În acest caz, sunt recomandate pauzele de câteva minute, chiar dacă acestea constau doar în a merge să-ți iei un pahar cu apa sau un ceai.

Se recomandă ca, din când în când, să te ridici de la birou și să faci câțiva pași pentru a-ți pune sângele în mișcare, a lua “o gură de aer”, pentru mai multă energie, și a socializa cu colegii pentru a-ți “trezi” creierul din letargie.

Sursa: Medical Daily

Distribuie articolul: