Dacă ții cu adevărat la viața ta, la amintirile frumoase pe care vrei să le ai peste ani, la plăcerea de a savura fiecare clipă, te invităm să citești foarte atent următorul mesaj:

„Mama unui prieten de-al meu a ținut mereu să urmeze un stil de viață sănătos. Ea a consumat doar alimente sănătoase, nu a băut alcool și nu a fumat, a făcut exerciții fizice și niciodată nu s-a expus la soare fără a aplica cremă de protecție. Ea mereu a consultat nutriționiștii și fizioterapeuți, a urmat cu strictețe recomandările lor. Putem spune că ea a fost un pic obsedată de sănătatea sa.

Acum are 76 de ani, iar recent a fost diagnosticată cu cancer de piele, și cancer de măduvă osoasă. Mai mult decât atât, femeia suferă de osteoporoză în fază terminală …

De cealaltă parte, tatăl prietenului meu nu a renunțat la nimic. El nu a practicat sportul și îi plăcea să mănânce mult, a întins untul direct pe bacon. El nu renunța la alcool și stătea la soare pe plajă până pielea nu începea să se cojească.

Toată viața lui a neglijat sfaturile medicilor și a trăit viața așa cum îi plăcea. Acum are 81 de ani, iar medicii i-au zis că are o sănătate pe care o au tinerii.

Cât de mult ai încerca să te ascunzi, nu poți scăpa de otrava din tine. Mai devreme sau mai târziu ea te va ajunge din urmă. Cum a spus mama prietenului meu pe patul de moarte: „Dacă aș fi știut cum se va termina viața mea, n-aș fi ascultat de medici, aș di trăit în voie”.

Asta e viața… și nimeni dintre noi nu va pleca din ea viu. Așa că nu merită să o tratezi ca pe ceva neimportant. Cât ai timp la dispoziție, trăiește-ți viața în voie. La urma urmei, mâine poate fi prea târziu.

Așa că, fă ce-ți dorești. Mănâncă preparate cele mai delicioase, bronzează-te la soare, nu ezită să fii leneș. Nu te teme să fii nostim și bizar, dar fii tu însuți. La urma urmei, pur și simplu nu-ți va rămâne timp pentru altceva!”

Mesajul a fost intens distribuit pe rețelele de socializare și, diferite publicații l-au atribuit fie lui Richard Gere, fie lui Keanu Reeves. Oricare dintre ei ar fi generat acest mesaj, morala lui este una foarte importantă și deloc de neglijat.

capture-20160323-104907

mesaj keanu
Foto: captura, oradesibiu.ro