De ziua Îndrăgostiților, atunci când dragostea își găsește un loc aparte în inimile noastre, o echipă de tineri entuziaști din Chișinău a oferit în dar vizitatorilor parcului „Valea Trandafirilor” cea mai mare roză din Chișinău. Trandafirul are o înălțime de aproape doi metri și un diametru de peste 0,5 m, fiind instalat de autorii Aleei Colorate. Un mim îndrăgostit a înmânat trecătorilor și câte un măr, drept simbol al iubirii, fertilității și belșugului.

Cei mai curajoși au zâmbit în fața obiectivului și au realizat fotografii care pot fi găsite pe pagina de Facebook a proiectului Parcul Meu. La fel, toți cei prezenți pe Aleea Colorată au avut posibilitatea să admire o expoziție fotografică, cu genericul „Pătratele Iubirii”, realizată de CliofosArt. Trandafirul poate fi admirat pe Aleea Colorată până de Dragobete, pe data de 24 februarie, inclusiv.

Vezi și: Mâine va fi lansată Aleea Colorată, în parcul Valea Trandafirilor

 

Trandafirul roșu, o dovadă de iubire

Trandafirul roșu este un simbol al iubirii, romantismului și pasiunii, asociat Afroditei, zeița dragostei. Mai târziu, în vremurile creștine, trandafirul roșu a fost asociat cu Fecioara Maria și, odată cu trecerea timpului, a devenit cel mai de preț cadou pentru cei care vor să-și arate dragostea față de prietene, iubite sau soții.

Ce simbolizează mărul

Mărul este un simbol al dragostei, extazului, fertilității si belșugului.
– În istoria timpurie a Greciei, mărul avea un rol esențial în ritualul curtării unei femei. De exemplu, în secolul VII, era noastră, un cuplu care își dorea fericirea trebuia să împartă un măr, ca simbol al căsătoriei și însemn al speranței într-o uniune fertilă.
– În China, mărul reprezintă pacea, iar florile de mar sunt un simbol al adorației.
– În vechea tradiție a țiganilor, dacă o femeie mănâncă jumătatea unui măr înaintea miezului nopții, iar cealaltă jumătate după ora 12 noaptea, putea să îi apară în vis bărbatul pe care îl va iubi.
– La căsătoria lui Zeus cu Hera, Gaia i-a dăruit miresei mere, ca o emblemă al iubirii și uniunii maritale.

Despre proiectul Parcul Meu

Proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, este un proiect social ce are drept scop renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Prin intermediul acestuia se dorește crearea unei noi viziuni asupra odihnei în parcuri, implicarea societății în crearea și dezvoltarea frumosului, în păstrarea lui.