Cel mai mare târg nupțial din țară și-a deschis astăzi ușile la Centrul Expozițional MoldExpo. Invitații, muzică, servicii foto/video, cabriolete, ținute pentru miri și alți invitați, decoruri fastuoase și bijuterii handmade – toate se găsesc până duminică la Celebration 2014. Evenimentul anual a ajuns la cea de-a șaptea ediție și întrunește zeci de stand-uri cu servicii de tot felul pentru nunți și alte ceremonii festive.

Prezentă la toate evenimentele de până acum, interpreta Aura, directoarea unei reviste de specialitate și a unei agenții de evenimente, ne-a spus ce tendințe aduce anul acesta pentru nunțile din Republica Moldova. 

„Vreau să cred că această expoziție va avea continuitate, ori nunta este evenimentul care nu va lipsi niciodată din viața moldoveanului. E foarte binevenit acest eveniment, pentru că atunci când pornești o nuntă nu știi de unde să o pornești. Asemenea târguri se fac în toată lumea, iar tinerii pot afla și alte servicii care pot face evenimentul tău deosebit, inedit”, ne-a declarat interpreta Aura, proprietară a unei agenții de nunți.

Copacul pe masa de sărbătoare este cel mai deosebit trend al anului. „Cel mai tare trend în acest an este copacul – el semnifică o familie bine înrădăcinată, deci mirii trebuie să aibă grijă de ceea ce pun pe masă. Culorile anului sunt rozul, rozul pal, șters, murdar, albul și mentă”, ne-a povestit interpreta Adriana Voloșenco, directorul unei agenții de decor.

 

Bijuteriile handmade sunt la mare căutare de către mirese, iar tendința este ca și buchetele vorniceilor sau invitatiile să fie realizate tot de artizani. „Clasicul rămâne actual: albastrul închis și rosul. În tendințe sunt printurile florale și combinațiile de culori îndraznețe, dar și printul tradițional, cu elemente distincte folc. Florile, buchețelele care poti fi puse la mână sau în piept, decorul pentru păr, pentru coafura miresei sau a oricărei domnișoare sunt de asemenea accesorii care nu trebuie neglijate”, ne-a spus Mihai Croitoru, meșter handmade.

Nu este neglijat nici tradiționalul, mai cu seamă că tot mai în vogă sunt nunțile în stil etno, cu tradiții strămoșești sau stilizate. „Este unicul eveniment de asemenea fel și este foarte binevenit. Noi încercăm să promovăm tradițiile, ceea ce a rămas de la strămoșii noștri: o conocărie, despodobitul miresei, etc.”, spune Carolina Vizir, director de revistă pentru mirese.

Și artiștii sunt prezenți la târg, ori pentru ei este o bună ocazie să-și reclameze serviciile pentru prestațiile live și colorate de la petrecerile private. „Oamenii care ne invită pe noi la nunți sunt extraordinari, suntem pe aceeași lungime de undă. Ne distrăm la maxim, aruncăm la stânga și la dreapta pantofii, eliberăm doamnele de tocurile înalte, sau chiar dansăm pe mese. Mă bucur că reușesc la asemenea evenimente să reunesc oamenii și să fim cu toții ca o familie adevărată”, ne-a mărturisit Doinița Gherman.

Celebration 2014 e deschis la Moldexpo, în Pavilionul central până duminică, 30 martie.

Distribuie articolul: