Știai că decolteul schimbă proporția, că poți atrage atenția prin accente de culoare și că poți camufla cu ajutorul tonurilor neutre? Ei bine, aceste sunt doar câteva dintre trucurile aflate de către cei prezenți ieri la evenimentul Style Yourself, de la cel mai cunoscut stilist din România, Ovidiu Buta, de altfel și ivitatul special al acestui curs.

Bătăi de cap, timp pierdut în van, stres și tema de a da greș. Sunt câteva dintre marile probleme ale femeilor cu care se ciocnesc atunci când vine vorba despre ce îmbracă. Nu întrece  nimic furia cu care ea, femeia, afirmă convingător în fața bărbatului că nu are ce îmbrăca și cu ce accesoriza, chiar dacă garderoba vine în contradicție.

Acest lucru se întâmplă din simplul motiv că femeile nu cunosc care este idealul frumuseței și care sunt formele ei.

Deorece echipa ea.md a mers la evenimentul Style Yoursel, unde a stors de la stilistul venit tocmai din România, Ovidiu Buta, cele mai vii trucuri despre stilul personal vestimentar.

buta-1

În continuare te invităm să descoperi și tu acele lucruri simple, dar care te învață care este forma corpului tău, care sunt culorile care te pun în evidență și care este personalitatea ta vestimentară:

„Dacă te enumeri în categoria forma de pară, nu purta materiale rigide, articole care aduc un surplus șoldurilor, pliuri la fuste și pantaloni conici.

Femeile cu forma de măr trebuie să distragă atenția de la abdomen și să aducă în prim plan cele mai bune calități care includ pieptul și picioarele.

Forma clepsidră. Scopul femeilor cu această formă este de a atrage atenția asupra taliei pentru a accentua acele linii feminine, fără a adăuga volum șoldurilor și umerilor.

Dacă ești forma dreptunghi, treuie să porți umeri falși pentru a mări umerii și decolteuri medii sau bărcuță.

Triunghiul inversat. Scopul nostru este să dăm iluzia unei clepsidre perfecte prin echilibrarea părții inferioare a corpului cu partea superioară și distragerea atenției de la partea superioară a corpului.

Citește și: Ovidiu Buta, mentor de stil din România, vine la Chișinău: Depășiți stadiul ținutelor „de nașă”

Culoarea trebuie simțită. Există pericolul de a simplifica efectele culorilor, ignorând mulțimea infinită a nuanțelor intermediare. De exemplu: galbenul poate fi solar, cald sau încins, copt, când se apropie de portocaliu, sau verzui ca otrava.

Vom alege culori reci dacă nuanța pielii noastre tinde către roz, vom alege haine în culori intense dacă nuanța ochilor este una cu adevărat intensă, dinții sunt de un alb impecabil sau părul are o culoare bogată și un luciu natural, vom alege haine închise la culoare dacă părul, pielea și ochii au culori închise.

Culorile deschise par mai ușoare, cele închise par mai grele.

buta-2

Orice culoare pare mai puternică atunci când este alăturată albului sau unui ton mai deschis.

Un rapel al culorii părului est un veșmânt plasat în apropiere, cum ar fi o bluză sau o eșarfă este suficient pentru a-i amplifica prezența.

Nu alege mai mult de 2 culori.

Alegerea culorilor se face după schema fixă: nuanța părului+nuanța tenului+nuanța ochilor.

Descoperi ceea ce vrei să arăți, ascunzi ceea ce nu vrei să arăți. Este mama simplității.

Pielea este cea mai frumoasă bijuterie a unei femei. Spre exemplu, picioarele, dați-le cu o cremă hidratantă, pentru a căpăta acel luciu feminin.

Formula 90-60-90 nu mai e prea valabilă, formulă ideală o crezi de sine stătător.

Gâtul este primul lucru ce îmbătrâneșe la o femeie. Picioarele, sunt ultimele. De aceea, fiți mereu în mișcare.

Talismanul garderobei tale constă în a impresiona și a te simți tu bine în acea piesă vestimentară.

Tundeți-vă cu cap, că de aceea e pe cap.”

Sperăm că aceste sfaturi să vă fie de folos și să le puneți în practică cu mare grijă. Fiți frumoase și radiați de fericire!

                                                                         Autor: Alina Plîngău, stagiară

Distribuie articolul: