Pentru prima oară în ultimii patru ani, un nou restaurant a fost numit cel mai bun din lume. Tradiția a fost întreruptă de El Celler de Can Roca, din Girona, Spania, care are la bază gastronomia moleculară. Restaurantul are trei stele Michelin, iar meniurile pornesc de la prețul de 135 de euro. Anul trecut, El Celler de Can Roca – condus de trei frați catalani, care au crescut lucrând în restaurantul mamei lor – se aflau pe locul doi în acest top, informează Business Insider. În ultimii trei ani, pe prima poziție a acestui top s-a aflat Noma, un restaurant din Copenhaga. În acest local, o cină pentru doi poate costa și 900 de dolari. În cursul acestui an, restaurantul a fost aspru criticat, când mai mulți clienți s-au îmbolnăvit după ce au luat masa aici.

În top 10 restaurante pe anul în curs se mai regăsesc, în ordine, după Noma, aflat pe locul 2, Osteria Francescana (Italia), pe poziția a treia, Mugaritz (Spania), Eleven Madison Park, cel mai bun restaurant din SUA, D.O.M. (Brazilia și cel mai bun din America de Sud), Dinner by Heston Blumenthal (Marea Britanie), Arzak (Spania), Steirereck (Austria) și Vendome (Germania).

Sursa: Ziare.com

Distribuie articolul: