A jucat în cele mai importante spectacole de pe scena Teatrului Eugen Ionesco. A strâns buchete de flori şi a primit aplauze. Apoi a înţeles că aplauzele nu te hrănesc şi a decis să plece la Paris. Aici a început totul de la 0, iar azi a ajuns să fie cel mai bun agent imobiliar din reţeaua de agenţii din care face parte (din peste 245 de agenţi). Cum e să creşti profesional într-o altă ţară ne spune ea, Larisa Minov. 1. Ce nu ţi-a plăcut la viaţa din Moldova?
Aici e imposibil să visezi, să ai proiecte, realizări şi mai ales să vezi viitorul copiilor.


2. De ce ai ales anume Franţa ca destinaţie?

Franța e ţara unde ai enorm de învățat şi progresat. Aici e cea mai gustoasă mâncare şi cea mai bună parfumerie ( eu încerc toată viața să țin dietă, aici am dat-o în bară)

3. Cu ce te ocupi acum acolo?
Acum lucrez în agenție imobiliară ( fac estimări de case si apartamente, iar apoi caut cumpărătorii ), dar în același timp continuu să învăț ca să am diploma recunoscută aici, ştiind că studiile din Moldova nu-s recunoscute.

 

4. Cum v-aţi descurcat iniţial cu banii acolo?
Banii, ochiul….am lucrat imediat cum am decis sa rămân. În Franța dacă știi sa lucrezi bine, ești plătit la fel. Acum, împreună cu soţul şi cei doi copii ai noştri avem propria casă (bineînţeles în credit, dar oricum e progres mare).

5. Povesteşte-ne cum a început cariera ta acolo
La început am fost dădaca unui copil, ceea ce mi-a permis să învăț limba franceza la un nivel de bază, să înțeleg şi să fiu aproape înţeleasă, chiar dacă accentul îl păstrez pe viață. După, am făcut studii de secretară medico-socială, prin corespondenta ce mi-a permis să cunosc programele şi calculatorul ( când am venit în Franța nu știam nici cum să-l deschid). Apoi am lucrat la școala de dansuri latine şi tropicale în calitate de agent comercial şi într-o zi mi-am zis că trebuie să încerc meseria cea mai detestată şi cea mai interesantă în Franța, agent imobiliar. Pot să mă laud ( puțin de tot)? Anul trecut am fost cea mai bună din rețeaua de agenții în care lucrez cu peste 245 de agenți şi o moldoveancă cu accent…. Ei atunci s-au uitat pe hartă sa vadă, totuși unde e Moldova.

  

6. Cât de greu este să te afirmi acolo, fiind de altă naţionalitate?
În primul rând este bariera limbii, dar francezii sunt destul de inteligenţi ca să te asculte până la urmă înainte de a-şi face o părere. Ai numai o șansă, ai ratat-o, rămâi străin. Dacă respecţi francezii şi ei o să te respecte şi o sa vină la Paște se se spele cu ouă roșii pe faţă şi să mănânce Pască.

7. Te gândeşti să revii înapoi în Moldova?
Nu.

Poze: facebook.com