Regizorul filmului „La bani, la cap, la oase”, Cristian Comeagă, revine cu un nou film pe marile ecrane din România. „Cel ales”, povestea unui fost agent secret, care a părăsit România cu decenii în urmă, va fi lansat în cinematografe pe 24 aprilie, fiind distribuit de InterComFilm Distribution.

În rolurile principale îi regăsim pe actorul Bogdan Stanoevici și vedeta de televiziune Laura Cosoi, aflată la primul ei rol principal într-un lungmetraj. Alături de cei doi, îl regăsim pe îndragitul actor Nicodim Ungureanu, precum și pe singura actriță româncă nominalizată la Premiile Goya, Olimpia Melinte.

Povestea filmului începe în anii ’80, când domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat să fugă din ţară tocmai de cei care erau puşi să-l ţină în ea cu orice preţ. Ani mai târziu i-au cerut un favor la schimb: o crimă. S-a împotrivit întâi, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump: l-au declarat mort, în timp ce el a trebuit să părăsească ţara de adopţie, renunţând la identitate, la familie, la toată viaţa sa. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut. În prezent, domnul X conduce, alături de o tânără necunoscută (Laura Cosoi), o maşină printr-o ţară care nu mai e a lui, în căutarea ieşirii din labirintul în care a intrat cu treizeci de ani în urmă.

Revenirea lui în prim-plan se va face cu acest film, „Cel ales“. Alături de Bogdan Stanoevici din distribuţie face parte şi Laura Cosoi. „Cuplul nostru ţine într-un fel coloana vertebrală a filmului. Este un om extraordinar. Rar am întâlnit, chiar şi-n Franţa, unde am avut totdeauna probleme cu cei care se dădeau vedete şi care nu acceptau să fie considerate altfel. Am constatat că Laura Cosoi nu are nici cea mai mică umbra de vedetă sau mentalitate de aşa ceva. Foarte talentată, extrem de ascultătoare la ceea ce-i cerea regizorul, foarte muncitoare, era capabilă să facă 20 de duble dacă trebuia numai ca să fie bine. Nu a pregetat o secundă să se urâţească pentru că personajul cerea asta. E o mare bucurie să ai o asemenea parteneră. Sunt mulţi cei care joacă. Am remarcat faptul că s-a acordat o atenţie deosebită castingului, deoarece actorii au fost  foarte potriviţi cu personajele. Cred că rezultatul va fi pe măsura aşteptărilor noastre cel puţin, dar nu numai”, a încheiat Bogdan Stanoevici.

„A fost pentru prima oară când am primit un rol fără să particip la zeci de castinguri, fără să mi se ceară schimbări de look sau mai ştiu eu ce. Nora era scrisă pentru mine. Cristi mă ştia destul de bine din filmele în care am jucat, dar şi din probele pe care le-am dat de-a lungul anilor, la care a participat şi el în calitate de producător. Mi-am dorit foarte mult să o cunosc pe Nora cât mai bine. Am recitit scenariul de nenumărate ori, mi-am imaginat viaţa ei, i-am căutat slăbiciunile, dar si punctele « forte». Este cât se poate de colorată, stridentă şi sigură pe ea. Soţia unui celebru antrenor de fotbal, Nora m-a năucit pur şi simplu cu spiritul ei vulcanic, trecerile de la o stare la alta, viclenie şi inteligenţă. Fiecare întâlnire a ei cu un alt personaj era un spectacol de la un capăt la altul, iar eu, deşi ştiam scenariul foarte bine, am fost surprinsă în permanenţă. Auzisem despre Bogdan Stanoevici, dar l-am cunoscut mai bine pe platoul de filmare. Lucrând împreună s-a dovedit a fi indulgent cu Nora şi empatic cu mine. Deşi îşi păstra energia pentru ceea ce urma să joace, îşi găsea întotdeauna răgaz ca să râdă la glumele mele, offstage. M-a susţinut, m-a înţeles şi pe toată durata filmarilor a dat dovadă de un profesionalism desăvârşit, devenind pentru mine partenerul ideal de joc”, a spus despre rol, film şi partenerul său de joc, şi Laura Cosoi.

Sursa/foto: evz.ro

 

Distribuie articolul: