Publicația online Reader's Digest a decis să facă un test de onestitate, la care au fost supuși cetățenii din diferite colțuri ale lumii.

Jurnaliștii au „pierdut” în 16 orașe de pe glob 192 de portmonee, ceea ce înseamnă 12 portmonee în fiecare localitate. Fiecare conținea bancnote aflate în circulație în țara respectivă, suma cărora a constituit echivalentul a 50 de dolari. Autorii experimentului și-au propus să vadă câte portmonee din cele 12 câte au lăsat în fiecare oraș vor fi returnate. Acestea mai conțineau date despre numele, prenumele, adresa așa-zisului proprietar, chiar și poze de familie. Vedeți harta onestității:

capture-20170310-114036

Așadar, cele mai multe portmonee, mai exact 11 din 12, s-au returnat în Helsinki, Finlanda. Tot în fruntea listei se află orașul Mumbai, India. Acolo, 9 din 12 portmonee au ajuns înapoi la proprietar.

Cei mai necinstiți oameni, după toate aparențele, locuiesc în Lisabona, Portugalia. Un singur portmoneu a fost returnat stăpânului.

Și vecinii noștri au participat, fără să știe, la experiment. În București, 4 din 12 portmonee au ajuns la proprietar. În Moscova, Rusia, 4 din 12 portmonee au fost returnate.

Sursa: ibtimes.com