În urma unui concurs de vitrinistică organizat de ZIPhouse, în colaborare cu Casa Editorială „DAS”, „NANU Market” şi APIUS, fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei, au fost desemnați câștigătorii. Echipa lui Theodor Fazli și Sergiu Vdovicenco au realizat proiectul de decor pentru vitrina brandului Julia Allert, cei care s-au plasat pe locul I în cadrul competiției. Cum au lipit steluțe până la 4 dimineața dar și ce planuri de viitor au cei doi băieți, aflați din interviul ce urmează.

În cadrul evenimentului de premiere a acestui concurs, desfășurat joi seara, în incinta magazinului MODA, de pe bulevardul central din Capitală, cei doi câștigători ai premiului I au declarat că s-au bucurat mult să lucreze pentru vitrina brandului Julia Allert – un brand non-conformist, ceea ce înseamnă că designerul are libertatea să poată implementa tot ce dorește.

teo si sergiu

„Vitrina a fost mai complicată, fiind amplasată la demisol. Totuși, noi am făcut tot posibilul să ieșim învingători. Ne-am inspirat din logotipul brandului care constă dintr-o stea, dar și sloganul brandului „Breaking the rules”. Steaua a fost elementul principal pe care s-a axat tot proiectul nostru”, spune Sergiu Vdovicenco, cel care în cadrul proiectului s-a ocupat de detalii, fiind foarte pedant în a le executa până în cele mai fine elemente.

„Am ales stelele ca motiv central deoarece logo-ul brandului, dar și colecția de toamnă-iarnă 2017 conțin acest element, iar anotimpul în care ne aflăm este perfect coloristic, amintind de frunzele aurii ale copacilor, frunze ce cad la sosirea toamnei au un aspect de stea”, ne-a povestit Theodor Fazli.

colaj 2

Theodor și Sergiu au creat și o companie pentru design interior împreună, iar munca știu să o împartă. Ei ne-au povestit că în acest tandem Theodor s-a ocupat de achizițiile materialelor și de organizarea lucrului, acestea fiind mai aproape de profilul său de activitate, dar și pe placul lui ca și caracter.

colaj 3

„Tot conceptul a fost realizat în comun. Am întâlnit la fiecare etapă de realizare câte o problemă, dar o rezolvam împreună, fiind cu gândul numai la ceea ce va ieși în final și la competiția, care nouă ne-a plăcut foarte mult. Chiar ne-am dorit mult să câștigăm acest premiu”, ne-a povestit Sergiu Vdovicenco.

colaj 1

Cel mai interesant în toată perioada de lucru la această vitrină a fost fabricarea construcției metalice. Pentru aceasta tinerii designeri de interior au apelat la ajutorul unui cumătru, în garajul căruia au sudat construcția din metal. ca mai apoi, ambii să lipească steluțe până pe la ora 4:00 dimineața.

„Noi deja suntem contractați de Julia Allert pentru colaborare atât cu magazinele de aici, pentru viitor, cât și cu showroom-urile de peste hotarele țării. Așteptăm cu nerăbdare colaborarea și cu alte brand-uri autohtone și chiar ne dorim să vedem cum acest domeniul al artei, combinat cu moda, înflorește în țara nostră și devine tot mai competitiv”, spune pentru EA.md Theodor Fazli.