Cine își mai aduce aminte de celebrele copturi ale bunicii, cu umplutură de gem de roze și nuci, cu halva sau bezea – adevărate delicii ale copilăriei. Ca să economisim ceva timp, ca să nu fie prea calorici, însă pentru a crea o amintire frumoasă și copiilor noștri putem apela la celebrii biscuiți… făcuți acasă. Poți face cei mai buni biscuiți de casă, perfecți pentru copii, dar și dimineață la cafea, din ingrediente simple, la care adaugi unt de arahide. Rezultatul este spectaculos, gustul perfect. Prepararea este simplă.

Ai nevoie de următoarele Ingrediente:
120 de grame de unt
120 de grame de unt de arahide
(circa 5 linguri de unt de arahide)
200 de grame de zahăr,
un ou mare
Fructe uscate (la dorință)
o linguriță de extract de vanilie
o jumătate de linguriță de sare
o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu (sau un pachețel de praf de copt)
150 de grame de făină

Încălzește cuptorul, apoi amestecă bine untul clasic cu cel de arahide. Adaugă zahărul și amestecă bine, cu mixerul, circa trei minute. Adaugă oul întreg, sărea, bicarbonatul de sodiu și esența de vanilie și amestecă. La final pune făină și amestecă până ce aluatul devine omogen.

Pune cu linguriță grămăjoare de aluat în tavă, pe hârtie de copt, la distață unele de altele. Coace biscuiții vreme de zece minute, până se rumenesc frumos. Dacă aluatul este mai gros, poți face turte de grosime medie și decupa biscuiții cu ajutorul gurii unui pahar sau a unei căni mici. Dacă ai forme speciale îți vei bucura picii și mai mult. Cât nu s-au răcit, poți cerne deasupra lor puțin zahăr pudră. Biscuiții pot fi păstrați la temperatură camerei pentru câteva zile și serviți chiar și cu înghețată sau o salată de fructe. Din ingrediente ies două tăvi de biscuiți.

Sursa: Ziare.com

Distribuie articolul: