Proiectul​ ​cultural​ ​CEALALTĂ MUZICĂ ajunge în acest weekend la Chișinău pentru a susține o serie de evenimente organizate în parteneriat cu Ethno Jazz Festival, fiind și penultima destinație a turneului desfășurat în alte cinci locații din România.

Astfel, vineri, 22 septembrie, la Departamentul de Cultură, et.4, vor avea loc două workshop-uri: de la ora 14, Gari Tverdohleb, cel mai bun și cel mai renumit baterist din Moldova, un maestru al instrumentelor de percuție, va prezenta așa-numitul Hadcenko System, iar de la ora 16, membrii The Jam Community pregătesc un atelier de interconectare prin muzică improvizată.

flyer chisinau-gariUrmătorul workshop de la Ethno Jazz Festival va îmbina pianul, compoziția și improvizația sub îndumarea reputatului pianist Misha Alperin, profesor la Academia Norvegiană de Muzică, sâmbătă, 23 septembrie, de la orele 12, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, bloc 2, sala mare.

Tot sâmbătă, de la ora 22, la Uptown Cafe, va avea loc un concert urmat de un jam sessional festivalului, prezentat de The Jam Community.

„Ne-am propus să promovăm arta muzicală nouă, alăturând nume consacrate și tineri muzicieni în formare, pe scenele unor mari festivaluri naționale, dar și în contextul mai relaxat al unor tabere de creație plasate în comunități mai restrânse. Proiectul apare ca o mișcare de promovare a muzicii creative, bazate pe inovație, spontaneitate, improvizație, autenticitate, lipsa compromisurilor comerciale, și dorește să documenteze și să promoveze noi opere muzicale și noi forme de exprimare”, declară Alexandru Arcuș, renumit saxofonist originar din Republica Moldova, și membru al comunității Adunarea din România.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național din România. Intrarea este gratuită și nu necesită înregistrare în prealabil.