Ne aflăm într-una dintre cele mai aromate și violete perioade din an. Anume în aceste zile lanurile de levănțică își etalează inflorescențele parfumate și se cer a fi culese. Dacă ești îndrăgostită de această plantă și de parfumul ei, mai jos îți vom aminti despre motivele pentru care este bine să consumi cât mai des ceai din flori de levănțică.

Lavanda este o plantă originară din regiunile muntoase ale Mediteranei, însă în prezent, este cultivată în întreaga lume și în special în SUA, Australia și Sudul Europei. Utilizate în producerea de perne, Potpourri, săculețe parfumate și pliculețe de ceai, florile de lavandă sunt pe larg folosite în scopuri medicinale.

Cel mai important atu al ceaiului de lavandă este că promovează relaxarea. Utilizarea tradițională a lavandei pentru producerea ceaiului demonstrează efecte benefice, anti-stres asupra organismului.

foto: deliziososkincare.wordpress.com

foto: deliziososkincare.wordpress.com

Savanții de la Maryland Medical Center a demonstrat că inhalarea mirosului de levănțică încetinește activitatea sistemului nervos și promovează relaxarea. Bunăoară, mirosul acestei flori te poate ajuta să depășești stările de anxietate, insomnie, stres și depresie. Ceea ce trebuie să rețineți este că atunci când preparați ceaiul din această plantă, în apă se eliberează uleiurile responsabile de aroma benefică a plantei.

Tratează problemele digestive. Levănțica ameliorează problemele tractului digestiv și tratează chiar și indigestia. În plus, consumat cu regularitate, ceaiul de lavandă poate fi benefic în protejarea de ulcere gastrice.

Ceaiul de lavandă este bun în tratarea spasmelos și a convulsiilor, în tratarea migrenelor, a inapetitului, a durerilor de dinți, acneei, grețurilor, cancerului și chiar pentru alungarea țânțarilor.

foto: amazingwellnessmag.com

foto: amazingwellnessmag.com

Distribuie articolul: