Telefonul Angelei Merkel a fost interceptat de serviciile secrete din SUA. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a transmis cancelarului german că serviciile de informaţii americane nu au interceptat telefonul acesteia, după ce Berlinul a cerut clarificări în legătură cu această posibilitate. Biroul cancelarului german a comunicat în urmă cu puţin timp că există informaţii că telefonul mobil al Angelei Merkel a fost interceptat de servicile secrete americane, relatează Sky News.

În acest context, cancelarul german l-a sunat miercuri pe preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere clarificări. “Cancelarul i-a transmis preşedintelui Obama că, dacă informaţiile se vor confirma, această situaţie este total inacceptabilă”, spune purtătorul de cuvânt al lui Merkel.

Telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel probabil a fost interceptat de serviciile de spionaj americane, anunţă Biroul şefului Guvernului german, precizând că Merkel l-a sunat în această seară pe preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere explicaţii.

În august, presa a dezvăluit activităţi de spionaj ale serviciilor secrete americane care vizau oficiali UE şi din ţări europene, inclusiv germani.

Sursa: Gândul.info 

Distribuie articolul: