Japonia este recunoscută pentru cel mai mare număr de locuitori centenari. Până astăzi, Misao Okawa a fost oficial, cea mai bătrână persoană aflată în viaţă pe Terra. S-a stins chiar de 1 aprilie, la vârsta de 117 ani. Da, a trăit exact un secol și 17 ani, sărbătorindu-și recent ultima zi de naștere!

Misao Okawa s-a stins din viață astăzi, la 1 aprilie, într-un azil de bătrâni din Osaka, după cum informează agenția de știri Kyodo. La acel azil de bătrâni, femeia și-a petrecut ultimii ani din viață și și-a sărbătorit și ultima, a 117-a aniversare.

Superstițios sau nu, dar în luna martie a acestui an, Misao a decis să-și sărbătorească ziua de naștere cu o zi mai devreme decât ar fi trebuit, adică pe 4, în loc de 5 martie, din frica de a se stinge înainte de ziua de naștere. Atunci, angajații azilului dezvăluiseră că japoneza întâmpina deja probleme legate de auz și se deplasa din ce în ce mai încet.

Misao Okawa a fost prima în top 7 cele mai vârstnice femei din lume. Femeia s-a născut la 5 martie 1898 în Osaka. S-a căsătorit în 1919 și a născut 3 copii. A rămas văduvă la vârsta de 83 de ani, pentru că soţul ei a murit în 1931. Pe lângă doi copii (al treilea s-a stins deja), Okawa a lăsat în urma sa patru nepoți și șase strănepoți. De notat că moștenitorii săi rămași în viață au vârste de peste 90 de ani.

Foto: repubblica.it51

Foto: repubblica.it51

Numele japonezei a fost introdus oficial în Cartea Recordurilor Guinness în 2013, atunci, Misao fiind desemnată oficial drept cea mai vârstnică persoană din lume.

În perioada vieții, zeci de instituții de presă loaale și străine s-au grăbit să afle, de la Misao, secretul longevității sale. De cele mai multe ori, femeia mărturisea că a mâncat dintotdeauna foarte mult sushi (în special orez cu macrou) și că a dormit cel puțin câte 8 ore în fiecare noapte.

„Trebuie să aveți gene bune. Mâncați de 3 ori pe zi, dormiți și veți trăi o perioadă lungă de timp. Trebuie să învățați să vă relaxați!”, mărturisea aceasta, într-un material publicat anterior de Daily Mail. La vârsta de 102 ani, femeia continua să mai execute genuflexiuni pentru o locomoție sănătoasă și avea grijă ca în dieta sa să intre mult orez, fructe și legume.

Distribuie articolul: