Potrivit Cărții Recordurilor Guinness, Tao Porchon-Lynch este cea mai în vârstă instructoare de yoga din lume. Tao a descoperit yoga în 1926 când avea 8 ani.

„Am crezut că e un joc”, își amintește yoghina.

„Am văzut un grup de băieți pe o plajă făcând figuri frumoase. Când i-am povestit despre asta mătușii ea mi-a explicat că e yoga și nu e pentru băieți. Mi-am zis atunci că dacă băieții pot face yoga, atunci pot și eu”.

Yoga a devenit foarte repede pasiunea ei. Acum, la 98 de ani, ea încă mai predă yoga, de 8 ori pe săptămână. Asta, în condițiile în care yoghina a trecut prin 3 intervenții chirurgicale de înlocuire a coapsei.  Acestea nu au oprit-o. Tao spune că yoga îi dă sănătate și o minte ageră. Călătoria ei spirituală a fost ghidată de cei mai buni yoghini ai contemporanității, inclusiv de B. K. S. Iyengar și Pattabhi Jois. Recent, Porchon-Lynch a adunat toate secretele ei despre energia infinită într-o carte de memorii. În filmulețul de mai jos o să vedeți o doamnă aranjată, îngrijită, cu un păr bogat lăsat să încărunțească conform cursului firesc al vieții, cu cercei în urechi și unghiile vopsite. E atât de frumoasă!

Sursa: boredpanda.com

Distribuie articolul: