Procedurile faciale de înfrumusețare, chiar dacă sunt uneori dureroase, pot transforma tenul tău în mod uimitor. Folosind ansamblul dintre aburi, scruburi, loțiuni de curățare și extrase naturale, tratamentul facial te poate scăpa de acnee dar și întineri considerabil tenul.

Până a merge la salon după tratamente faciale, trebuie să te informezi bine despre ce efecte au și dacă sunt efectuate corect. Pe lângă acestea trebuie să mai știi și unele detalii pe care terapeutul tău poate să nu ți le spună.

1. Tratamentul facial trebuie repetat la fiecare săptămână

Aceste proceduri nu sunt deloc cruțătore față de bugetul familiei tale. Cu toate că este o procedură ce își merită banii, trebuie să te asiguri că frecventezi salonul destul de des, încât să obții rezultatul scontat. Potrivit specialiștilor, un tratament facial trebuie efectuat o dată la 6-8 săptămâni. Procedurie efectuate mai des pot deteriora și irita pielea. Tenul fiecăruia este diferit, dar aceasta este o regulă generală. Dacă specialistul tău insistă să frecventezi mai des salonul, este un semn că acesta ar putea fi interesant mai mult de banii tăi, decât de tenul tău.

Foto: jadeskinspa.com

Foto: jadeskinspa.com

2. Toate tratamentele faciale sunt la fel

Prima ta procedură facială poate fi destul de initmidantă, de aceea va fi greu să spui specialistului ce tip de mască ai nevoie. Orice specialist bun îți va spune că tratamentul facial trebuie ajustat tipului de piele și necesităților acesteia.

3. Tratamentele faciale trebuie efectuate doar vara, atunci când tenul este mai gras

Temperaturile văratice duc la erupții pe piele și ten mai gras, însă iarna pielea e mai puțin afectată de acnee. Acest lucru nici pe departe nu înseamnă că nu aplicăm tratamente pe parcursul anului. Cea mai bună cale de a obține un rezultat frumos după aceste proceduri, este să fii conecvent. O procedură efectuată corect va conține produse ce vor ajuta tenul să facă față oricărui anotimp.

Foto: cdn.streetdeal.sg

Foto: cdn.streetdeal.sg

4. Între procedurile faciale trebuie să cureți pielea în condiții casnice

Extractorul este un instrument metalic, cu forma unui lasou, deseori folosit la curățarea porilor, dar mai mult la stoarcerea coșurilor. Acest instrument este un semn al tratamentului facial efectuat bine, și ar trebui să lași specilistul să o facă corect și n regiunile ce necesită folosirea acestei ustenisle. Operarea greșită cu acest instrument în condiții casnice poate duce la apariția cicatricelor pe față.

Foto: sephora.com

Foto: sephora.com

5. Aspectul pielii se schimbă spre bine imediat după procedură

De obicei, după procedurile faciale, pielea arată mai roșie și mai iritată decât înainte de proceduri. Acest efect dispare în scurt timp după tratament, și efectul pozitiv nu va întârzia să apară. Totuși e posibil ca pielea să reacționeze mai „violent” după tratament. De obicei procedurile sunt îndreptate spre detoxifierea pielii, iar toxinele vor fi evacuate prin erupțiile acneice, coșuri mici. Este un proces normal care nu durează mult. În câteva zile pielea se va curăți și te vei convinge de efectele remarcabile ale acestor proceduri de înfrumusețare.

Foto: ajmalclinics.com

Foto: ajmalclinics.com

SURSA

Distribuie articolul: