Călătoriile într-o ţară străină înseamnă cunoaşterea unei noi culturi, a unei noi mentalităţi. Întotdeauna ai ceva nou de învăţat dintr-o vacanţă în afara ţării, dar în acelaşi timp trebuie să mergi pregătit acolo, pentru a te putea descurca excelent în orice situaţie. Iată câteva lucruri pe care este bine să le ştii înainte de a ajunge în Germania. 1. Reciclează şi păstrează curăţenia

Germanii pun foarte mare preţ pe curăţenie şi pe reciclare, aşa că nu ar trebui să te surprindă dacă vezi din loc în loc pubele pentru conţinuturi separate. Chiar şi în casă, multă lume foloseşte saci diferiţi pentru depozitarea gunoiului menajer, a hartiei, a plasticului şi a sticlei. Nu arunca niciodată gunoiul pe stradă.

2. Parchează maşina doar în locurile amenajate

Dacă mergi cu maşina personală în Germania şi te plimbi cu ea prin oraş, parcheaz-o doar în locurile special amenajate. Cel mai probabil, va trebui să plăteşti câţiva euro pentru locul de parcare, însă este mai bine aşa, întrucât parcarea în locuri neamenajate îţi poate aduce o amendă frumuşică. De asemenea, este indicat să nu parchezi în zonele rezidenţiale, unde locurile de parcare sunt cumpărate de localnici.

3. Oferă un cadou simbolic familiei la care iei cina

Dacă eşti invitat de o familie de nemţi la cină sau la o petrecere, este indicat să cumperi un cadou simbolic, pentru a nu ajunge cu mâna goală în faţa uşii. Nu trebuie să fie un cadou scump, ba chiar te poţi rezuma la un simplu buchet de flori proaspete.

4. Acceptă să stai la masă cu străini

Dacă vrei să mănânci în restaurantele din Germania, este perfect normal ca persoane străine să se aşeze la masa ta, dacă localul este foarte aglomerat şi nu mai sunt mese libere. Dacă şi tu eşti nevoit să stai la o masă deja ocupată, adresează-te politicos celor care au ajuns înaintea ta şi întreabă-i dacă scaunul este liber.

5. Salută când intri în magazine

În magazine, chiar şi în cele mici, de cartier, este bine să saluţi vânzătorul atunci când intri. Dacă acesta începe o conversaţie simplă, intră în jocul lui şi zâmbeşte-i prietenos.

6. Laudă berea pe care o consumi

Berea este un produs tradiţional în Germania şi este preţuită de localnici. Când consumi bere în locuri publice, laudă-i aroma deosebită, pentru că nemţilor le place să ştie că fac cea mai bună bere din lume.

Sursa: www.acasa.ro

Distribuie articolul: