Toată lumea vorbeşte, în ultimul timp, despre botox şi procedurile de întinerire. Dacă nu ştii prea multe despre acestea, dar ţi le doreşti, trebuie să te documentezi foarte bine, înainte de a porni la drum. De fapt, e foarte simplu, citeşte şi alege. Ana Mihalache cosmetolog – estetician ne explică detalii. Ce este botox-ul?

Este o soluție (toxinabotulinică), care se foloseşte în scopuri medicale de mai bine de 50 de ani. În 2002, a fost aprobat şi folosit cu succes pentru îmbunătățirea și relaxarea ridurilor din zona frunţii. Totuși, aceasta nu este o soluție “permanentă”. Este nevoie de sesiuni repetate.

Cum funcționează botox-ul?

Acesta previne apariţia ridurilor prin relaxarea muşchilor subiacenţi (îi împiedică să se contracte). Botoxul blochează transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul muşchilor mici faciali, muşchi ce determină, prin contracţie, apariţia ridurilor de expresie.

La cât timp după injectare poţi observa efectele şi cât durează efectele?

Efectul apare după câteva zile de la administrare şi durează aproximativ jumătate de an. Poate fi injectat atât femeilor, cât şi bărbaţilor, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani.

De câte ori îţi poţi injecta botox?

Nu există niciun număr limită de injecții, pe care un pacient le poate avea.

Care sunt riscurile procedurii cu botox?

Riscurile sunt foarte minore. Clientul poate avea dureri de cap, învinețiri, iar în cazuri rare, simptome asemănătoare gripei. Botoxul nu se recomandă gravidelor şi persoanelor alergice la ouă, deoarece este preparat cu o bază albumină (ou).

Sunt injecţiile cu botox recomandabile?

Preparatul este aprobat FDA(food and drug administration). Este diluat şi injectat în cantităţi mici. Până în prezent, ceea ce știm despre botox este bazat pe studii pe termen scurt. Este greu de spus ce efecte ar putea avea, pe termen lung.

Ce este fillerul dermal?

Principiul fundamental de funcţionare a substanţelor de umplere, adică filler, este cel prin care se modifică schimbările associate îmbătrânirii. Astfel, scopul principal este ca pielea să revină la condiţia iniţială: frumoasă şi tânără. Acestă procedură a fost numită “liquid facelift” și poate oferi o imagine mai naturală decât intervenţiile chirurgicale faciale.

Cum acţionează fillerul?

Acidul hyaluronic poate fi o alegere ideală pentru a fi injectat ca filler dermal, datorită compatibilităţii cu corpul uman. De fapt, este o substanță naturală, găsită în corp și acționează ca o rețea, care transferă substanţe nutritive esenţiale, din sânge la celulele pielii, aduce apa la suprafaţa pielii, ca să o mențină proaspată şi suplă. Principiul de acţionare este “umplerea” – substanţele “inundă” zona unde se face injectarea şi nivelează pielea, astfel, adânciturile, ridurile, cutele vor dispărea, iar pielea revine la forma ei naturală.

Ce este mezotherapia?

Mezoterapia este ideală pentru oricine îşi doreşte o împrospătare a feţei obosite, cu un tratament non-chirurgical rapid. Se injectează un cocktail, compus din vitamine (A, B, C), aminoacizi, minerale şi acid hyaluronic. Aceste ingrediente aduc pielii elementele necesare regenerării şi stimulării fibroblastilor, pentru ca pielea să devină hidratantă, luminoasă şi tânără.

Această procedură se recomandă ca un curs de 6-8 proceduri săptămânale şi poate fi repetată anua,l pentru a menţine tenul mereu tânăr şi luminos.Ridurile de pe frunte şi colţul ochilor apar, în mare parte, ca urmare a contracţiei excessive și involuntare a mușchilor faciali, astfel, este mai bine de tratat această zonă cu botox, e un tratament care suspendă şi blochează mișcarea musculară.

Totuşi, putem combina ambele produse, deoarece tratamentele nu se înlocuiesc, ci se completează reciproc.

Nu uitaţi: frumuseţea vine din interior!

Cosmetolog,
Ana MIHALACHE

Distribuie articolul: