Fiecare femeie e frumoasă, însă aceasta trebuie scoasă în evidență corect și arătată celorlalți. În intenția de a arăta cât mai specială și mai deosebită, o femeie face multe sacrificii, asta deoarece simte nevoia să cucerească și să fie mereu în atenția bărbaților din jur. Machiajul este o armă foarte eficientă, deși nu toate știu să o mânuiască. Care este machiajul care nu moare niciodată, dar și ce putem folosi din bucătărie pentru curățarea tenului, aflăm de la make-up artistul Eudochia Apostolov.

Eudochia, cum trebuie să înceapă procesul de machiere?

Întâi de toate, o femeie trebuie să-și înceapă machierea prin pregătirea tenului. Să nu uităm că tenul este ca o pânză și la fel ca aceasta are nevoie de îngrijire minuțioasă. Înainte de aplicarea machiajului tenul trebuie să fie hidratat. Indiferent de tendințe condiția necesară pentru un machiaj reușit este tenul bine hidratat.

Ce modalități de hidratare eficiente le puteți recomanda femeilor?

Le recomand tuturor celor care intenționează să meargă la un salon de frumusețe să-și aplice pe față un scrab, astfel încât să-și curețe pielea de celulele moarte. Femeile pot face  această curățare cu cafea, cu miere cristalizată ori cu ce au la îndemână, apoi, seara să aplice o cremă hidratantă.

 Machiaj

Ce tip de machiaj preferă reprezentantele sexului frumos?

Gusturile și preferințele diferă de la o femeie la alta. Sunt femei care vin cu propriul model pe care l-au văzut undeva și încercăm să-l adaptăm după forma ochilor și a feței. Alte femei ne lasă pe noi să alegem nuanțele și tipul de machiaj. 

Pentru ce nuanțe pledează femeile de la noi?

Din acest punct de vedere femeile sunt foarte diferite. În general putem vorbi de un stil „haotic”, cu nuanțe preluate din Europa ori din tendințele make-up-ului din trecut. Pot să spun că ele încearcă să fie  în pas cu moda. Se preferă albastrul electric și toate nuanțele de orange.

Există un machiaj care rămâne în vogă indiferent de trecerea timpului?

Da, machiajul care conturează trăsăturile feței. Aici vorbim de o sprânceană bine stilizată, de pomeți scoși în evidență, împrospătați, vii și de alegerea reușită a fondului de ten potrivit.

 Machiaj

Cât cheltuiesc femeile pentru a se face frumoase?

Acest aspect este influențat de ceremonia la care urmează să asiste. De fapt, costul unui machiaj este stabilit în dependență de meșterul care îl face. Există și aici niște secrete întrucât misiunea machiajului este să corecteze defectul iar din defect să producă un efect.

La momentul actual ce tendințe înscrie make-up-ul?

O tendință de ultimă oră este ca buzele să fie de culoarea afinului și a mandarinei. La ochi nu trebuie să lipsească rimelul iar culorile preferabile încep de la diafan natural până la electric. Arta machiatului poartă amprenta europenizării. Cu toate acestea, fiecare make-up artist încearcă să-și promoveze propriul stil.

Tatiana Viju

Distribuie articolul: