Perioada postului poate fi considerată destul de dificilă, însă reprezintă o cură de detoxifiere pentru organism care este benefică. Se ştie că trebuie să eliminăm orice fel de aliment care are vreo provenienţă animală, dar acestea trebuiesc să fie înlocuite cu nişte produse adecvate, pentru a nu se crea un deficit de vitamine, proteine şi minerale în organism.

Specialiştii nutriţionişti recomandă să consumăm cât mai multe alimentr bogate în proteine și fibre. Dar totodată ne avertizează că ar fi bine să excludem din meniul nostru consumul burgărilor vegetali sau al şniţelelor din soia pentru că acestea cresc riscul de îngrăşare.

Este foarte important ca în perioada postului să nu exagerăm cu:

făinaosele

 

cartofii

 

pâinea

 

şi de asemenea trebuie să evităm rețetele care necesită prăjitul:

 

Este de preferat să consumi cât mai multe fructe şi legume, dar și fasole

 

Se poate consuma şi laptele de soia, dar nu în exces

 

Sursa: antenastars.ro

Sursa foto: ipsos.com.rofoodstory.roromaniatv.netll-food.rofoodstory.ro

Distribuie articolul: