Sexul poate cauza infecții vaginale. După contactul sexual este obligatoriu să ai o igienă intimă riguroasă, pentru că este un moment propice pentru bacterii să acționeze și să afecteze sănătatea vaginului.

În afară de urinare, metodă pe care suntem convinse că o ştiai deja, există şi alte lucruri pe care trebuie să le faci după fiecare contact sexual pentru a preveni infecţiile vaginale.

 

Șterge-te folosind un prosop umezit. Vaginul are sistemul său de „curățare” în interior, așa că ai grijă doar de partea exterioară. Previne candida spălându-te cu apă călduță și săpun fără parfum sau ștergându-te din față în spate cu un prosop curat umezit.

Să faci baie. Pentru o baie hidratantă  și anti-iritantă, adaugă în cadă niște picături de ulei de cocos extra virgin, care va calma iritațiile.

Bea apă. „Sexul intens” duce la deshidratare, așa că bea niște apă pentru a elimina bacteriile care pot duce la infecțiile tractului urninar.

Consumă alimentele potrivite. Probioticele, găsite în  varzămurată, iaurtul ori alte alimente fermentate, sunt prezente și în vagin. Consumându-le, contribui la reechilibrarea florei bacteriene și la reducerea riscului de infecții.

Poartă lenjerie din bumbac. Este recomandat să porți lenjerie intimă lejeră, din bumbac, ce îi permite pielii să respire și nu reține umezeala așa cum se întâmplă cu lenjeria din materiale sintetice, chiloții tanga ori cei foarte strâmți.

Sursa: elacraciun.ro

Distribuie articolul: