Vremea schimbătoare din aceasta perioadă ne poate da peste cap sănătatea. În plus, intensificările vântului ne afectează şi vederea, aşa că specialiştii vin cu o serie de recomandări.

Curenţii puternici de aer pot ridica de la sol diverse particule care ne pot ajunge în ochi, dând naştere unor probleme serioase de vedere, informează Mediafax. Tocmai de aceea se impune o serie de măsuri de precauţie, pentru a nu ne trezi pe patul de consult al unui medic oftalmologic.

„În perioadele cu vânt, este necesară protecţia ochilor cu ochelari de orice tip (de vedere, dacă aceştia sunt necesari, de soare, dacă timpul o impune, de protecţie) deoarece vântul vehiculează particule diferite… care se pot inclava în pleoape sau chiar în globul ocular”, a declarat Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice, pentru Mediafax.

Astfel, particulele de sticlă, metal, lemn, nisip, piatră, hârtie, plastic etc, pot da naştere unor infecţii grave şi, în cazuri extreme, pot duce chiar la pierderea vederii.

Atunci când pe globul ocular apare un obiect străin, fie el şi unul microscopic, apare o serie de simptome precum lăcrimarea intensă, senzaţia de corp străin pe ochi, tendinţa de a clipi foarte des şi mâncărimi în zona respectivă.

Odată ce se întâmplă acest lucru, specialiştii ne sfătuiesc să nu atingem zona afectată şi să nu frecăm, pentru că ne putem face şi mai mult rău. În momentul în care resimţim un corp străin pe globul ocular, trebuie să ne prezentăm de urgenţă la medicul oftalmolog, pentru a primi cât mai repede tratament de specialitate.

Distribuie articolul: