Alegerea pieselor vestimentare trebuie făcută întotdeauna în conformitate cu silueta pe care o ai, altfel, oricât de mulţi bani ai investi în garderoba, rezultatul nu va fi niciodată unul demn de categoria „aşa da”.

 

Eşti scundă şi plinuţă? Iată ce fel de paltoane poţi alege pentru a-ţi flata forma corpului, scrie eva.ro.

1. Paltoanele cu croaială în formă de A

Silueta minionă şi plinuţă poate fi pusă în valoare cu ajutorul unui palton cu croială în formă de A, mai mulat până în zona taliei şi evazat de la talie în jos. Acest tip de palton distrage atenţia de la zona abdomenului şi o mută spre cea a şoldurilor şi a umerilor.

2. Paltoanele care au detalii vizibile pe centru

Dacă vrei să maschezi o siluetă durdulie, îţi sugerăm să cauţi un palton care are detalii vizibile pe centru. Poate fi vorba despre nasturi mari şi metalici, un fermoar vizibil sau un model special care atrage atenţia pe centrul siluetei.

În acest fel, vei împuşca doi iepuri dintr-o lovitură: pe de o parte vei crea impresia unei siluete mai înguste, iar pe de altă parte vei crea impresia unui corp mai înalt.

3. Paltoanele care depăşesc posteriorul şi sunt accentuate în talie

Chiar dacă îţi plac paltoanele scurte tip jachetă, evită să le porţi, întrucât îţi scot în evidenţă burta şi şoldurile late. Cel mai bine ar fi să optezi pentru un palton care depăşeşte posteriorul, deoarece creează iluzia unui corp mai zvelt şi îţi acoperă foarte bine abdomenul şi şoldurile, poate chiar şi coapsele groase.

De asemenea, îţi recomandăm să alegi un palton care este accentuat în talie cu un cordon, o centură sau o curea. Acest detaliu este foarte important, întrucât îţi pune în valoare silueta şi îi conferă un plus de definire, făcând-o să pară mai feminină şi mai armonioasă.

 

Distribuie articolul: