Deseori vezi în vitrine sau la artizanii hand-made o pereche de cercei care te cuceresc din prima. Dar de câte ori te-ai întrebat dacă aceștia sunt ori ba potriviți pentru forma feței tale, dacă te avantajează sau, din contra, îți scot în evidență micile defecte. Află mai jos ce fel de cercei să porți ca să fie în armonie cu forma feței tale. Specialiștii în frumusețe recomandă anumite tipuri și forme de cercei pentru diverse forme ale feței, așa ca, într-un final, să rămâi satisfăcută de felul cum arăți, iar micile defecte sau imperfecțiuni să nu fie o problemă sau un complex. Potrivit imaginii de mai jos, dacă ai o anumită formă a feței poți purta sau ba anumite forme de cercei.

Persoanelor cu fața perfect rotundă și pătrat-alungită li se recomandă să poarte în special cercei atârnători lungi, de tip bară, bară cu minge mică în capăt, brad sau două bile în descendență. Le vor mări și mai mult fața și le vor arăta micile imperfecțiuni cerceii de formă cerc plin sau gol, steluțe, romb sau de tip cui. Aceste din urmă feluri de cercei sunt cel mai potrivite pentru persoanele cu fața ovală, cărora nu li se recomandă brăduții sau cerceii bară.

O față mică și ovală, cu bărbia îngustă va evita totalmente cerceii de forma bradului întors, care îi vor accentua și mai mult barba ascuțită. Potriviși pentru ea sunt cerceii alungiți cu partea de jos mai lată. Persoanele cu fața mare, pătrată cu margini rotunde va evita să poarte cerceii cu partea de jos mai lată, optând pentru cei de tip bară, bară cu minge mică sau brad întors.

 

O față medie, ovală și cu barba un pic ascuțită trebuie să opteze pentru cerceii cu centrul de greutate jos, alungiți și cu partea de jos mai lată, evitând pătratele, butoanele sau cerculețele/bulele. Unei fețe rotunde spre oval i se potrivesc aproape majoritatea tipurilor de cercei, în funcție de gust și preferință.

Aveți grijă cum vă asortați bijuteriile din urechi și cum le alegeți forma, ea poate spune multe în favoarea sau defavoarea imaginii complete.

Distribuie articolul: