Eşti elevă şi nu ai decis încă ce să porţi la careul solemn de întâi septembrie sau vrei să faci shopping şi nu ştii care sunt noile tendinţe în materie de stil pentru această toamnă? La toate întrebările îţi răspunde bloggeriţa Vlada Cotorobai, cea pentru care moda este pasiunea vieţii.

Vlada, spune-ne care sunt principalele tendinţe în materie de modă pentru toamna 2017?

Odată cu venirea sezonului rece, ne pregătim şi garderoba corespunzător tendințelor. Deseori ne întrebăm ce sa mai purtam, mai e la moda sau nu? Hai ca va zic eu care sunt principalele tendințe pentru toamna aceasta: e oficial, culoarea roșie e culoarea vedetă toamna aceasta. Designerii ne propun paltoane supradimensionate, lookuri monocromatice, chiar şi botine sau ciubote peste genunchi de culoare roșie. Dacă eşti îndrăzneață şi optezi pentru ținute excentrice atunci la sigur e pentru tine. În acest sezon se observă foarte mult prezenţa stilului retro, stilului vintage care este abordat practic de orice casă de modă. Aceștia ne propun sa înlocuim geaca de piele cu o blană vintage (şi mă refer la faux fur!), să încălțăm papuci si ciubote glittery, iar pe cap să punem o baschetă retro.

1intrebare

 Ce culori ar trebui să predomine în garderoba noastră?

Cum am mai zis, culoarea roșie e vedeta sezonului, dar să nu uităm şi de culorile verde şi albastru, se poartă masiv în toamna aceasta şi în nuanțe cât mai închise. Rozul satinat la fel este apreciat şi recomandat, iar în combinație cu griul metalic formează un cuplu perfect. Eu tot sunt adepta a culorilor reci, dar se pare că toamna aceasta o să îmi reinventez garderoba. Mi-au plăcut ținutele compuse dintr-o singură culoare, şi anume culori aprinse.

culoriletoamnei

tendintetoamna

 La ce reununţăm sigur din ce a fost în trend în toamna anului trecut? Ce nu mai purtăm?

Nu mai purtăm printul floral, îl lăsăm pentru primăvara şi vară, şi trecem la carouri și dungi. Printul gingham este foarte în vogă toamna aceasta.

 Mai purtăm fustele din piele sau imitaţia unei piele?

Fusta din piele o înlocuim cu fustele mid -lenght.

Ce le recomanzi tinerelor fashioniste care vor să respecte ţinuta adecvată unui careu şcolar şi care în acelaşi timp vor să iasă din anonimat, sigur în limita permisă?

Pentru fetele care merg la liceu le recomand să adopte un stil cât mai clasic, compus dintr-un suit. Dacă vrea să se evidențieze, aş schimba textura acestuia optând pentru velvetul royal.

careuscolar, velvetroyal

Clasicul alb şi negru sunt culorile zilei de întâi septembrie. Automat domnişoarele se gândesc ca alternativă la renumita fustă clasică de tip creion sau piesa statement – little black dress. Mai rămân acestea în vogă sezon după sezon?

Little BLACK dress va rămâne eternă, dar cred ca nu e potrivită pentru 1 Septembrie. Eu aş îndemna domnișoarele să gândească mai larg, să fie curajoase să poarte ținute mai complexe, mai deosebite. Veșnica cămașă albă cu guler să o poarte cu pantaloni classy cu talie înaltă, să opteze pentru un blazer cu accente masculine, iar cel mai important, să NU încalțe tocurile de 15 cm. O pereche de loaferi masculini ar fi numai potriviți pentru această festivitate.

tinute ptrscoala

Ce greşeli comit adolescentele din Moldova atunci când vine vorba de vestimentaţie, inclusiv şi cea zilnică de la şcoală?

Cea mai mare greșeală pe care o comit, e faptul că se machiază în exces şi îşi aleg pantofii incorect. Tocurile cui trebuie lăsați acasă şi purtate doar la evenimente selecte şi nicidecum zi de zi la şcoală.

Deseori auzim comparaţia: coridoarele şcolii – podiumuri de etalare a noilor piese vestimentare? Ce părere ai despre acest lucru?

Cred că mereu a fost şi va fi această problemă la noi în şcoli: întrecerea la ținute scumpe şi cât mai glamouroase. Şi asta e rău. De aici se iscă şi diferite certuri, pornește invidia și răutatea între fete. Înțeleg această dorință de a arăta fabulos la liceu, am fost si eu cândva o elevă, dar mereu am optat pentru ținute cât mai casual și cât mai simple. Eu de fire am fost mai băiețoasă de aia şi nu prea încălțam tocurile şi nu îmbrăcam rochițe la tot pasul. Şi chiar mă bucur că aşa a fost să fie. Dar fetelor, vă rog frumos, nu exagerați cu ținutele voastre, haideți totuşi să nu uităm că ne aflăm la liceu şi nu la disco, dar cel mai important haideți să nu uităm că avem 16 ani şi nu 22+. Fiți cât mai simple, cât mai drăguțe şi nu uitați de stil.

Pentru mai multe sfaturi în materie de fashion, puteți accesa pagina bloggeriţei.

Foto: Facebook.com

Autor: Gabriela Grițco, stagiară