Șuvițele, fie că este vorba de cele mai deschise în nuanță decât părul tău natural -€“ supranumite highlights, sau mai închise decât acesta – supranumite lowlights, au miraculoasa putere de a-ți sculpta formă feței, scoțând în evidența punctele forte și făcându-te per total să arăți mai tânără, mai fresh și mai plină de strălucire. Cum să le alegem corect? Dacă nu sunt aplicate de un expert, te poți trezi cu efectul strict opus. Află așadar ce tipuri de șuvițe ar trebui să aplici părului tău pentru a-ți potența frumusețea naturală.

Față rotundă
O față rotundă cere niște pomeți mai bine definiți. Pentru a obține această iluzie optică, este necesară concentrarea unor șuvițe de culoare mai închisă la bază părului, și anume, în jurul rădăcinilor, și șuvițe într-o nuanța mai deschisă decât a ta, de la nivelul urechilor în jos. Efectul va fi unul de alungire a trăsăturilor feței.

Față ovală
Pentru a rotunji optic o față prea lunguiață, este recomandată plasarea unor șuvițe într-o nuanța mai deschisă către vârfurile părului.

Față în formă de inimă
Echilibrează o bărbie îngustă cu șuvițe mai deschise la culoare în zonă acesteia, făcând-o astfel să pară mai lată. Evită șuvițele în nuanțe mai închise la nivelul maxilarului, precum și la rădăcini.

Față pătrată
Cea mai bună opțiune pentru tine o reprezintă șuvițele într-o nuanță mai deschisă, distribuite de-a lungul întregului păr, însă cu precădere încadrând partea din față a feței.

Sfaturi indispensabile dacă vrei să ai șuvițe vopsite corect!

1. Culoarea șuvițelor, nu trebuie să fie niciodată mai închisă sau mai deschisă cu mai mult de două tonuri față de nuanța naturală a părului tău, pentru ca efectul obținut să fie unul natural.

2. Chiar dacă te-ai aventurat în trecut să te vopsești singură acasă, aplicarea șuvițelor este un procedeu mult mai complex, așa că mizează mai bine pe priceperea unui stilist profesionist în acest caz.

3. Nuanța potrivită de vopsea pentru șuvițe depinde de culoarea naturală a părului tău. Din nou, stilistul este cel mai în măsură să te ajute în această privință, pentru a stabili culoarea naturală exactă a părului tău și nuanțele potrivite pentru șuvițe deschise sau închise complementare.

Sursa: FasionAvecPassion 

Distribuie articolul: