O hartă creată de jurnaliștii americani ilustreză la ce se pricep cel mai bine locuitorii fiecărui stat din lume. Astfel, fiecare țară de pe hartă este onorată cu ceea prin ce este cunoscută cel mai bine. Vezi prin ce este celebră Republica Moldova.

Marea Britanie conduce în topul numărului mișcărilor fasciste din istorie, iar locuitorii din Belize sunt campioni la distrugerea stratului de ozon, scriu autorii blogului american DogHouseDiares, citat de Business Insider. În viziunea jurnaliștilor, Republica Moldova este statul considerat campion la consumul de alcool, în timp ce vecinii de peste Prut au cea mai bună viteză de descărcare de pe Internet,

 Harta americanilor despre tarile lumii

Bulgarii trăiesc “visul american”, aceștia fiind cei mai mari proprietari de locuințe, în timp ce sârbii sunt campioni la polo pe apă, iar ungurii la canoe. Chinezii au cele mai mari emisii de CO2, în timp ce americanii se remarcă prin cel mai mare număr de câștigători ai Premiului Nobel, dar și prin cel mai mare număr de oameni uciși de mașina de tuns iarbă.

Estonia este țara cu cele mai multe femei pe cap de bărbat, spaniolii sunt cei mai mari donatori de organe, iar Finlanda iese în evidența prin cel mai mare consum de cafea. Venezuela are cele mai multe câștigatoare ale Miss Univers, Argentina exportă cei mai mulți fotbaliști, iar în Mexic riscul de a fi lovit de fulger e cel mai mare.

Sursa: BusinessInsider

Distribuie articolul: