Invitatat în platoul UNIMEDIA, prezentatoarea Elena Robu i-a prezentat ambasadorului României Marius Lazurcă ultimul studiu despre rata majoră a divorțurilor. Întrebat ce fel de model de familii avem în societatea secolului XXI, domnia sa a răspuns: „Nu sunt un specialist în familie, dar sigur că tind să admit că imaginea pe care ați prezentat-o DVS. e realistă. Sigur că ștampila e mai puțin importantă decât persoana, cu condiția să nu schimbi persoana prea des, fiindcă dacă o schimbi prea des cu sau fără ștampilă, persoana nu era atât de importantă pe cât pretindeai. N-aș vrea să mă pronunț asupra unei teme despre care nu știu mare lucru în ciuda experienței pe care o am ca membru al propriei mele familii. Nu știu, eu însumi nu am experiența unei familii destrămate așa că n-aș putea vorbi despre o temă pe care nu o cunosc din proprie experiență și care are desigur în fiecare situație particulară motivele particulare. Sigur că e o situație pe care o deplângem și pe care probabil o deplâng cei care trec prin această situație, ei, în primul rând părinții lor, cei care au investit în proiectul unei familii care iată eșuează. Însă sigur trebuie să ne păstrăm încrederea și experiența, chiar și asta a eșecului care poate anticipa un succes”.

De asemenea, ambasadorul român a fost rugat să prezinte trei calități și trei defecte pe care le au moldovenii din Basarabia.

„Basarabenii sunt ospitalieri, sensibili și într-o măsură foarte remarcabilă adaptabili. Aceste calități însă uneori se transformă în defecte. Uneori nu mai poți să fii foarte ospitalier cu cei care îți disprețuiesc ospitalitatea. Nu merită să te adaptezi poate la toate situațiile și merită să fim mai sensibili în situații în care e ceva mai multă tărie decât se cere”.

 

Foto: unimedia.info

Distribuie articolul: