Inteligența, căldura, sclipirea, perversitatea sau răutatea sunt doar câteva trăsături care se pot citi pe chipul fiecărui om, dar din tot ansamblul feșei nasul joacă unul dintre rolurile esențiale în dezvăluirea felului de a fi al omului.

1. Nas concav, carn

Persoanele care au nasul cu vârful ridicat puțin în sus au nas concav, iar dacă acesta este și mic ca dimensiune, putem să-l numin cârn. Este o formă de nas râvnită în rândul femeilor, unele dintre ele fiind chiar dispuse să plateasca pentru operații estetice pentru a-și face nasul cârn. Reprezentanta cea mai de seama a nasului cârn, a tuturor timpului, a fost chiar Marilyn Monroe.

Persoanele cu nasul concav sau cârn sunt firi vesele, optimiste și volubile. Știu să se bucure de viață, dar prezintă o hibă: sunt predispuse schimbări bruste de stări de spirit și, implicit, la depresii. Printre dezavantajele personalității oamenilor cu nasul cârn se numără nevoia stringență de a fi ridicați de la pământ atunci când sunt în acea stare în care au impresia că întreaga lume s-a dărâmat în jurul lor. Sunt oameni care au nevoie de iubire, până într-un punct patologic, fiind capabili de mari acte de răzbunare dacă se simt foarte răniți și nedreptățiți.

2. Nasul drept, ca de grec

Nasul perfect drept, fără niciun fel de unduire este des întâlnit în rândul grecilor, motiv pentru care chiar i-a fost atribuită și această denumire. Sean Penn este unul dintre reprezentanții renumiți ai nasului drept, de grec.

 

Persoanele care au nasul drept sunt considerate inteligente și îndemânatice, ele ar putea fi modele de inspirașie pentru alți oameni. Cei nu nasul drept sunt foarte logici în gândire și manifestă un simț ridicat al funcționalității. Din aceste trăsături derivă și hiba personalității lor: sunt oameni reci care-și controlează aproape întotdeauna emoțiile și sentimentele. Astfel că relaționarea cu persoanele cu nasul drept poate fi dificilă, este greu să-i faci să se deschidă sufletește și abia după ani și ani sunt capabili să spună ceea ce simt.

3. Nas mic, îndesat

Unele persoane care au nasul mic, îl au și ușor îndesat, precum Wayne Rooney și Muhammad Ali, alura pe care o oferă acest tip de nas fiind de om îngânfat. Însă, dintre toate tipurile de nasuri, cei care îl au mic și îndesat sunt persoanele la care fizicul și psihicul se oglindesc cel mai bine. Cu alte cuvinte, îngânfarea este într-adevăr des întâlnită în rândul oamenilor cu nas mic și îndesat. Mai mult, expresia feței lor dă adesea senzația de supărare și furie, persoanele cu nasul îndesat fiind mai predispuși la stari negative și la manifestări vulcanice, care pot răni oamenii din jur, decât alte persoane cu nasuri diferite.

4. Nas mare, lat

Nasul mare și lat, tip „nubian”, este întâlnit mai ales în rândul persoanelor afro-americane. Rihanna este un exemplu clar de om cu nas mare și lat. Dar și caucazienii pot avea nasul mai lățit, comparativ cu alte proporții ale feței. Oamenii cu nasul mare și lat au personalități carismatice. Totodată, sunt foarte expresivi din punct de vedere emoțional. Însă tocmai această expresivitate emotivă le poate veni de hac uneori, căci sunt mai susceptibili la reacții neașteptate, la prăbușiri emoționale și la eșec în anumite situații decât alți oameni. Acești oameni sunt „în pericol” mai ales în situațiile în care nu ar trebui să se manifeste excesiv, în situațiile care cer controlarea emoțiilor. Nefiind în stare să facă asta mereu, o dau in bara adesea.

Distribuie articolul: