Psihologii susțin că preferința noastră pentru anumite culori dezvăluie aspecte ale personalității pe care altfel nu le-am cunoaște. 

Totodată, majoritatea oamenilor au preferințe coloristice comune, iar culorile cele mai des intâlnite în preferințe sunt cele puternice, enunțate mai jos. Astfel, potrivit studiilor, rareori vor există persoane care să prefere culori precum ocru sau lila, iar caracteristicile personalității acestor persoane sunt asemănătoare cu cele ale persoanelor care preferă culoarea de bază, din care au derivat celelalte culori. 

Alb. Clar, ești o fire perfectionistă, cu idealuri înalte (de multe ori greu de atins), spun psihologii. Preferința pentru alb poate arăta însă și o fire inclinată spre simplitate.

Galben sau portocaliu.  Ești optimistă, ai o fire veselă, ai multă imaginație și ești mereu în căutarea lucrurilor noi. Mereu pusă pe glume și încercând să vezi întotdeauna partea plină a paharului, ești sufletul familiei. Dacă îți plac aceaste culori ești mai mult ca sigur inconjurată de mulți prieteni. Iar mai mereu incerci să le faci pe plac tuturor.

Verde. Personalitate sinceră și liniștită. Astfel poți fi caracterizată dacă îți place verdele. Indiferent de nuanță, această culoare spune despre tine că ești răbdătoare și modestă.

AlbastrulPersonalitate conservatoare și introspectă. Nu agreezi schimbările bruște și afișezi mai mereu o atitudine rezervată decât una deschisă.

Roșu.  Personalitate ambițioasă.  Persoanele care au inclinație spre această culoare sunt mai impulsive, agresive și tind să-i domine pe ceilalți. La serviciu poți fi percepută drept o persoană ambițioasă, uneori lipsită de diplomație. Nu te regăsești în niciuna dintre aceste descrieri, deși roșul este în topul preferințelor tale? Atunci faci parte din rândul persoanelor care iubesc roșul pentru căldură și pentru vitalitatea pe care le-o asigură aceasta culoare.

Maro: Generozitate . O culoare mai puțin pasională care descrie o persoană generoasă și sociabilă. Această culoare este posibil să fie marca unei persoane care a avut luptele ei în viață, dar a trecut peste ele.

 

Distribuie articolul: