După ce ieri Costi Burlacu a rămas frapat să afle că piesa “Dorul lunii” are încă un videoclip izbitor de asemănător cu cel al Corinei Țepeș, astăzi artiștii au acordat în exclusivitate un interviu pentru revista noastră. Costi Burlacu, cel care a scris muzica piesei “Dorul lunii” s-a arătat încântat de initiațiva româncei Cristina Vaitehovschi. “Imediat ce am văzut acel video am avut o reacție firească, pentru că sunt sigur că piesa asta o să fie cântată și peste 50 de ani, așa cum se cântă “Săraca inima mea” sau “Lume, lume, soro lume”. Poate că unii vor considera că exagerez, dar chiar sunt sigur de viața lungă a acestei piese”, declară cantautorul precizând că de acest lucru s-a convins imediat după lansarea piesei, atunci când a primit un feedback pozitiv din partea publicului, dar și a colegilor de breaslă.

Totodată, Costi a ținut să precizeze că piesa “Dorul lunii” nu este nici pe departe un hit, ci un șlagăr. „Spun asta pentru că un hit răsună în difuzoare doar o vară, pe când „Dorul lunii” a fost, este și va fi cântat de multe generații. Am scris această melodie din suflet și cu multă dragoste pentru neamul nostru. De aceea, pe viitor sunt în așteptarea a mai multor interpretări, și a diferitor abordări ale acestei piese.

Cât despre tânăra din Piatra Neamț, Cristina Vaitehovschi, cea care a îndrăznit să realizeze o producție video a piesei “Dorul lunii”, artistul afirmă că nu-și face nici un fel de griji. „Nu cred că această tânără vrea să obțină profituri de pe urma piesei. Ba chiar sunt încântat că această piesă răsună și dincolo de Prut”.

De cealaltă parte, interpreta Corina Țepeș declară că acest video a pus-o nițel în gardă.

„Mi-a plăcut intenția Cristinei, am auzit-o abia astăzi. Am văzut că a realizat deja și un videoclip. Pe de o parte mă bucură, dar pe de altă parte mi-e frică. Mă bucur că „Dorul lunii” este îndrăgită de românii de pretutindeni și rămâne în sufletele tuturor generațiilor. Dacă făcea o simplă înregistrare într-un studiou nu era nimic grav, însă nu pot să-mi dau seama exact care a fost intenția ei să realizeze și un videoclip. Mi-e teamă ca nu cumva acest video să fie promovat la posturile radio și tv din România, ori să o cânte pe la concerte, deși oricum mi se pare deja o apariție publică, pentru că în ziua de azi internetul ca și mass-media a căpătat o metodă de promovare de amploare”, spune interpreta.

Întreabată ce măsuri va întreprinde pentru ca acest lucru să nu se întâmple, Corina a răspuns: “Noi artiștii din RM suntem totuși considerați artiști de provincie, capitala se consideră București. Publicul de acolo nu cunoaște interpreții de la noi. De aceea, am hotărât să mergem la București, să difuzăm această piesă acolo ca să  cunoască o Românie întreagă cine sunt autorii piesei (Costi Burlacu și Maria Stoianov) și cine este interpretul real al acestei piese. Aveam această intenție de mult timp, dar acum am un stimul și mai mare să merg la București și să lansez oficial această piesă”.

Totuși, interpreta declară că ar fi bucuroasă dacă pentru Cristina această producție video este o plăcere să o interpreteze doar familiei sale.

Prin intermediul revistei noastre, Corina a dorit să-i transmită Cristinei un mesaj: “N-o acuz, atât doar că vreau să-i fac o atenționare. Această înregistrare video să fie doar pe internet și nu difuzată la radio și tv, pentru că în caz contrar va încălca legea cu privire a drepturilor de autor. Mă bucur că-i place repertoriul nostru și m-aș bucura să dau mâna cu ea. Îi sugerez Cristinei, dar și tutror celor care preiau o piesă a unui artist să fie așa cum sunt ei. Nu trebuie să copiem pe nimeni, Cristina trebuie să fie așa cum este ea, nicidecum Corina Țepeș. Numai așa își va găsi verticalitatea în carieră și va ști unde trebuie să-și pună în valoare calitățile sale vocale”, a concluzionat Corina Țepeș precizând că atât ea, cât și Costi sunt cu sufletul împăcat că au ce lăsa în urma lor atunci când nu vor mai fi.

Distribuie articolul: