Cum să fii şi tu un om de succes? Aceasta e întrebarea care ne chinuie ori de câte ori citim în reviste despre milionari, vedete sau alte personalităţi marcante. Mai mulți miliardari americani au ținut anul acesta discursuri în cadrul unor ceremonii de absolvire a facultății, iar Forbes a spicuit cele mai interesante pasaje din ele, pe care le puteți citi mai jos. Oprah Winfrey(prezentatoare TV, cea mai bogată femeie de culoare din lume): “Cu toții vrem să fim înțeleși”

www.guardian.co.uk

“Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în 25 de ani este faptul că există un numitor comun al experiențelor noastre. Toți vrem să fim aprobați și înțeleși. Am făcut peste 35.000 de interviuri în cariera mea și, de îndată ce camera de filmat se închide, toți se întorc spre mine și mă întreabă dacă s-au descurcat bine. Am auzit-o de la președintele Bush, am auzit-o de la președintele Obama, am auzit-o chiar și de la Beyonce”

Melinda Gates(femeie de afaceri din Statele Unite, soţia miliardarului Bill Gates) “Relațiile interumane reprezintă totul”

www.bornrich.com

“Cei care spun că tehnologia v-a alientat de cei din jurul vostru greșesc. La fel și cei care spun că tehnologia vă conectează automat cu alte persoane. Tehnologia este doar o unealtă. Este o unealtă importantă, însă o simplă unealtă. Relațiile interumane puternice sunt însă altă poveste. Nu sunt o simpă unealtă, un mijloc de atingere a scopurilor. Reprezintă un scop în sine, cel al unei vieți împlinite și inspiră cele mai uimitoare gesturi de iubire, generozitate și omenie”.

Shahid Khan(miliardar pakistanez): “Nu alegeți calea cea ușoară!”

 

www.zimbio.com

“De fiecare dată când am de ales între o cale ușoară și una dificilă, întotdeauna aceasta din urmă se dovedește a fi cea bună”.

 

Steve Case (om de afaceri, director la AOL): “Fiți atacanți”

www.flickr.com

“Atacanții sunt persoane cu idei îndrăznețe, inovatoare, care încearcă să disloce status quo-ul și să introducă o cale mai bună. Trebuie să gândim în afara cutiei, să fim curioși și să fim dispuși să ne asumăm riscuri”.

 

Sursa: realitatea.net